17 / 05 / 2024

müktesep hak sorunu yasayla çözülecekmi

müktesep hak sorunu yasayla çözülecekmi

İmardaki ani değişiklikler müteahhidin elini kolunu bağlıyor. İnşaat şirketlerini kazanılmış 'müktesep' hakların yapılacak imar değişiklikleriyle yok olma ihtimali rahatsız ediyor.

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

 Antalya'da kentsel dönüşüm projeleri hak sahiplerine teslim edildi! 

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kepez ilçesinde yapımı tamamlanmış olan Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 545 konutun anahtarı, törenle hak sahiplerine teslim edildiği kaydedildi. 

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi hak sahiplerinden eylem: '9,5 yıldır bekliyoruz'

İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki hak sahipleri hem uzun süren teslimat süreci hem de sürekli olarak artış gösteren kira zamları nedeniyle eylem yaptı...

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Mamak'taki 258 kentsel dönüşüm konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşaat çalışmaları tamamlanmış olan 258 konutun hak sahiplerine kura çekimiyle teslim edildiğini açıkladı.

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. Belediyenin dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri, tapularının Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak.

Aile Bakanlığı az önce açıkladı! O yardım ödemesi tam 2 bin 314 TL zamlandı!  Hesaplara tam bu kadar para yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım alan hak sahiplerine yeni zam müjdesi verdi. Bakan Göktaş, bir defa ödenen ve 2022 yılında 2 bin 157 lira olan "İşe Başlama Yardımı"nın bu yıl 4 bin 471 lira olarak ödeneceğini ifade etti.

İzmir'de depremzedeler için inşa edilen 4 bin 602 konut tamamlandı!

İzmir'de depremzedeler için 4 bin 602 konut yapımı tamamlandı ve sahiplerine teslim edildi. 459 konutta da sona gelindi. Mayıs ayına kadar tüm konutlar hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde, hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı.

AFAD depremzedeler için nakdi yardım ve hak sahipliği gibi soruları yanıtladı! İşte tüm merak edilen soruların yanıtları

AFAD, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrası depremzedelere yapılacak yardımlara ve bölgedeki hasar tespit çalışmalarının nasıl belirleneceğiyle ilgili en çok sorulan sorulara yanıt verdi.

Ankara Mamak'taki 519 kentsel dönüşüm konutunun hak sahipleri belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Ankara Mamak'taki 519 kentsel dönüşüm konutunun hak sahipleri belli oldu...

müktesep hak sorunu yasayla çözülecekmi Haberi

müktesep hak sorunu yasayla çözülecekmi

İmardaki ani değişiklikler müteahhidin elini kolunu bağlıyor. Sektör, "Müktesep hak sorunu yasayla çözülmeli. Yoksa bırakın yatırımı, plan bile yapamıyoruz. Konut imarlı arazi yeşil alan olabiliyor" şeklinde konuştu.


Milyarca dolarlık projeye imza atan inşaat şirketlerini kazanılmış 'müktesep' hakların yapılacak imar değişiklikleriyle yok olma ihtimali rahatsız ediyor. SABAH'ın toplantısına katılan tüm şirketler müktesep hakların garanti altına alınması konusunda düzenleme yapılması gerektiğini belirtiyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesinin temelinde müktesep hak konusunun öncelikli olduğunu belirten sektör temsilcileri, imar durumunun ilan edilmesinden sonra artık bir daha geriye dönüşün olmaması gerektiğine vurgu yapıyorlar. Kanunlar çıkarken, hazırlık aşamasında sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınmasını isteyen işadamları, kanunların hazırlandığı 'mutfaklarda' işverenin tuzunun olması gerektiğini belirtiyor. Milyarlarca liralık yatırımın altına girerek risk alan yatırımcılar, hükümetten haksız rekabetin önlenmesi, sektörün...