01 / 05 / 2024

Murat Karayalçın kentsel dönüşüm açıklaması

Murat Karayalçın kentsel dönüşüm açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kentsel dönüşümde vatandaşla müteahhidin karşı karşıya bırakıldığını söyledi. “Vatandaş piyasaya terk edildi” diyen Karayalçın, mülk sahiplerine de söz hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

Murat Karayalçın: Türkiye’deki her 100 konuttan 60-70'i hatalı!

Eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın yaptığı açıklamada ülkemizde her 100 konuttan 60-70 tanesinin hatalı, kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60'ı tamam! 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, X sosyal medya hesabından Beykoz Tokatköy'ün kentsel dönüşümü ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Murat Aydın'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgün Bekmezci tarafından kuruldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Murat Karayalçın kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Murat Karayalçın kentsel dönüşüm açıklaması

TÜRKİYE genelinde 6.5 milyondan fazla konutun yenilenmesi hedefiyle başlatılan kentsel dönüşüm hamlesi en çok İstanbul’da kendini gösterdi. Şehirde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, “İstanbul’da yürütülen kentsel dönüşüm siyaseti iflas etti” dedi. Kentsel dönüşümde vatandaşın yalnız bırakıldığını söyleyen Karayalçın, hak sahipleri ile müteahhitlerin karşı karşıya kaldığını ve sürecin tıkandığını ifade etti. Kadıköy Fikirtepe’de 4 yıldır dönüşüm kaynaklı yaşanan sorunları değerlendiren Karayalçın şunları söyledi; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Fikirtepe pilot bölge tüm ilçelerde bu şekilde dönüşecek demişti. İlçede yaşanan durum ortada. İnsanlar piyasaya terk edildi. ‘Git müteahhitle anlaş, anlaşmazsan kamulaştırma yaparım’ denildi.”


VATANDAŞA SÖZ HAKKI

İstanbul’da 4 milyon konut olduğunu ve bunun yarısının yenilenmesi gerektiğini belirten Karayalçın, dönüşümün hem fırsat hem de tehdit olduğuna dikkat...