30 / 04 / 2024

Mustafa Sönmez köşe yazısı

Mustafa Sönmez köşe yazısı

Yurt Gazetesi yazarlarından Mustafa Sönmez bugünkü köşe yazısında Çaresizce inşaata sığınıyorlar; stoklar büyüyor konusuna değindi. Sönmez, geçtiğimiz günlerde GYODER Başkanı Aziz Torun'un yaptığı konutta balon iddiasına da yazısında yer verdi..

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Doların 70 TL olacağını söyleyen Selçuk Geçer'den ters köşe! Bu senaryo gerçek olursa felaket kapıda

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların bu sene içinde yükselerek 70 TL' olacağını söylemişti. Ardından yaptığı açıklama ise yatırımcıları adeta ters köşe yaptı. 

Altını ve doları olanlar dikkat! İslam Memiş'ten ters köşe olmayın uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve doları olanları uyararak, "Ters köşe olmayın" dedi. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Nusret Gökçe'den İspanya'ya dev rezidans projesi! Dünya bu projeyi konuşacak!

Dünyaca ünlü iş adamlarından Nusret Gökçe, İspanya'nın kalbine dev proje yaptırmak için kolları sıvadı. Dünyanın konşacağı dev projede, rezidans ve yeme-içme kompleksi yer alacak.

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

Doları 42 TL olarak görmek sürpriz olmayacak diyen Selçuk Geçer tarih verdi! Dolar borcu olanlar köşe bucak kaçtı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ''Doları 42 TL olarak görmek sürpriz olmayacak'' diyerek tarihi açıkladı. Dolar borcu olanlar, dolarlarını bozduranlar köşe bucak kaçacak. İşte doların 42 TL olacağı o tarih... 

Zamlar peş peşe geldi: Sırada elektrik var!

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra A'den Z'ye hemen her şeyin fiyatı arttı. Ekonomist Mustafa Sönmez, "Zam büyük gelecek" diyerek elektriği işaret etti. İşte detaylar...

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi TUS sonuçları açıklandı! 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Ekonomist Mustafa Sönmez: Doların 24TL'ye ulaşması enflasyon tehlikesini artırıyor!

Ekonomist Mustafa Sönmez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda doların sürekli olarak rekor seviyelere çıkmasının ve Türk lirasının değer kaybetmesinin enflasyonu artırabileceği uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar...

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sönmez tarafından kuruldu.

Demir fiyatları ters köşe yaptı! Demir fiyatlarına çılgın zam geldi! Yer yerinden oynadı! 9 Mayıs 2023 demir fiyatları

Son dönemlerde peş peşe indirim gelen demir fiyatları bugün ters köşe yaptı. Demir fiyatlarına çılgın zam geldi. Yer yerinden oynadı. Demir fiyatları ne kadar oldu?  9 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Ekonomist Selçuk Geçer öyle bir açıklama yaptı ki herkes ters köşe olacak! Dolar o tarihte düşebilir!

Dolar yorumları ile adını sıkça duyduğumuz Ekonomist Selçuk Geçer dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki dolar yatırımcıları ters köşe olacak. Dolar o tarihte düşebilir!

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 90 bin TL sermaye bedeli ile İlker Doğan, Kadir Çitil ve Süleyman Çağrı Avcu ortaklığında kuruldu.

Mustafa Sönmez köşe yazısı Haberi

Mustafa Sönmez köşe yazısı

Sadece  İstanbul , Ankara, İzmir, Bursa değil; neredeyse Türkiye’nin her yeri sanki bir inşaat şantiyesi. Son iki yıldır ekonomide yaşanan düşük tempolu büyümeye rağmen inşaat adeta canhıraş biçimde hayatını idameye çalışıyor. Dursa, düşecek sanki. arsanın kıt ve pahalı olduğu İstanbul’da bir yandan da , yenileme, yık-yaplar yoğunlaştı. Kat sahipleriyle yapılan anlaşmalarla, “Kentsel dönüşüm” çerçevesinde irili ufaklı birçok müteahhit, elindeki kadro, iş makinesi kapasitesini kullanmaya çabalıyor. Bir yandan da AKP rejiminin merkezi ve yerel idareleri, başta yandaş olanlar için kentsel yatırımlar; tüneller,viyadükler, yollar, köprüler, havaalanları, kamu binaları yapımı için pazar genişletiyorlar. İnşaat, neredeyse tek sığınak. Sanayiden tırsan, ihracatçı sanayiciliği gözü yemeyen, rekabet kaçkını, inşaata sığınıyor. Sonunun ne olacağını da pek bilmeden. Sadece inşaatlar dikiliyor. Satış ise ayrı bir macera..



1,3 MİLYAR...