03 / 05 / 2024

Müteahhitlerin işleri

Müteahhitlerin işleri

İnşaatçılar yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da zor günler geçiriyor. Türk firmalarının aldığı proje sayısı 1 yılda yüzde 50 geriledi.

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı azaldı!

Türkiye'nin dış politikasındaki iflas ve komşu ülkelerdeki gerilim müteahhitlerin işini de olumsuz etkiledi. 2008'de bir rekora imza atarak yurtdışında 657 ihale kazanan müteahhit fimalarının, bu yılın ilk 9 ayında üstlendiği proje sayısı 92'de kaldı.

İçişleri Bakanlığı 81 ilden 712 personel alacağını duyurdu!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 kentten 712 personel alımı yapılacağını bildirdi. Yapılan duyuru da hangi ilden kaç personel alımı yapılacak ve başvuru genel ve özel şartları neler? 

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Bakanlık bünyesine 1608 sözleşmeli personel alımı yapılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bakanlığın merkez teşkilatına ve taşra teşkilatında da istihdam etmek üzere toplamda 1608 sözleşmeli personel alınacağını belirtildi.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni verdi.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Hatay depremi açıklaması! 

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 22 Ekim’de açılırken, 7 Kasım’a kadar devam edecek.

Gençler müjde! İçişleri Bakanlığı en az lise mezunu, KPSS şartlı yüzlerce memur alacak! 

İş arayan gençleri sevindirecek haber İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık 713 memur ve personel alımı yapılacağını ilan etti. İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Dışişleri Bakanlığı ortaokul mezunu personel alacak! Şoför, temizlik görevlisi, destek personeli...

Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı ilanla bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Şoför, servis ve temizlik hizmetleri ve bakım hizmetleri kadrolarında görevlendirilmek üzere toplam 50 personel alınacağı öğrenildi.

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Dışişleri Bakanlığı, 50 sözleşmeli destek personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları tek tek açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Yayımladığı ilanda başvuru şartlarını ve detayları da paylaşan Dışişleri Bakanlığı, son başvuru tarihinin 14 Temmuz 2023 olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli sekreter alımı yapacak! Başvuru şartları bir bir açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu personel alımına ilişkin başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu.

Müteahhitlerin işleri Haberi

Müteahhitlerin işleri

Türk müteahhitlik firmaları 1972'den 2015 Eylül sonuna kadar 8626 proje üstlendi. 104 ülkede üstlenilen bu projelerin toplam bedeli ise 318.6 milyar dolar oldu. Türk müteahhitler 2008 yılında bir rekora imza atarak yurtdışında üstlendikleri proje sayısını 657'ye çıkarmıştı. Nitekim Türk müteahhitler hâlâ dünya liginde Çin'in ardından ikinci konumda. Ancak üstlenilen proje sayısında 2008'de kırılan rekorun ardından bu rakam geçen yıl 322'ye geriledi. Geçen yıl ilk 9 ayda üstlenilen proje sayısı ise 173 idi. Bu rakam bu yıl ilk 9 ayda 92.


Dış politika etkiledi

Geçen yıl ilk üç çeyreğe kıyasla bu yıl ocak-eylül arasında üstlenilen proje sayısındaki erime yüzde 50’ye yakın. 2008’den bu yana yurtdışı taahhüt işlerinde yaşanan erimede uzmanlara göre iki önemli etken var. İlki Türkiye’nin taahhüt işlerinin yüzde 35’ini oluşturan...