04 / 05 / 2024

müteahhitlik sektöründeki kriz

müteahhitlik sektöründeki kriz

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) müteahhitlik sektöründeki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirtiyor. 

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Müteahhitlik sektörü ocak-temmuz döneminde 120 proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörü, 1972 yılından bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında

Otomotiv sektöründeki şikâyetlerin artmasından sonra Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

müteahhitlik sektöründeki kriz Haberi

müteahhitlik sektöründeki kriz

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ile İMKON Genel Sekreteri Alaattin Çakır müteahhitlik sektörünün sorunlarını ve çözümlerini dile getirdi. 

Yarattığı katma değer ve istihdam olanaklarıyla ülkemiz ekonomisinde birçok kez kaldıraç görevini üstlenerek Türkiye ekonomisini şahlandıran inşaat sektörü, 250 alt sektörü ve istihdam ettiği 3 milyona yakın vasıflı, vasıfsız kişiyle ülkemiz ekonomisinin adeta lokomotif sektörü olmuştur. 

Son 5 yıldır Türkiye’de müteahhitlik sektörünün yavaş yavaş sürdürülebilir olmaktan çıktığını, Müteahhitlik Hizmet Kanunu çerçevesinin ve bunu denetleyen Müteahhitler Odası’nın olmamasından dolayı da arz talep dengesinin bozulduğunu, önüne gelen herkesin müteahhit olduğunu, buna bağlı olarak durağanlaşan piyasanın ve döviz kurlarının yükselmesi ile aşırı artan başta demir ve diğer inşaat malzeme fiyatlarının yükselişi müteahhitlik sektörünü adeta kilitlemiş, sektörü büyük bir krize ve buhrana sürüklemiştir.

Hükümetimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan...