08 / 05 / 2024

müzekart avantajları

müzekart avantajları

Kültür ve Turizm Bakanlığının, müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "müzekart" uygulamasıyla 2008'den bu yana yaklaşık 4,5 milyon kişi müzekartlı oldu

Prim borcu olanlara müjde! SGK'dan geriye dönük indirim hakkı kazanacaklar! 

Çalışanlar, emeklilik dönemine daha güvenli bir adım atmak ve vergi avantajlarından yararlanmak kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yolu ile prim satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.  SGK'nın sağladığı bu imkanlar, sigortalılara emeklilikte ek bir güvence ve vergi avantajları sağlamaktadır.

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek! İşte altına yatırım yapmanın en kolay yolu!

Dünya genelinde değişen makro ekonomik koşullar nedeniyle altın cazip bir yatırım aracı olarak ön planda. Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisi devam ederken, Tether Gold da fiziki altın tasarrufuna kıyasla yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Müzekart'ın yeni ücreti belli oldu! Müzekart 2023 ücreti ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı için gerçerli müzekart ücretini duyurdu. Peki, Müzekart ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

18-25 yaş arası gençlere müjde! Bakanlık duyurdu ücretsiz Müzekart verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

O banka bomba müjdeyi duyurdu! Müşteriler buna çok sevinecek!

Düzenlediği kampanyalarla müşterilerine gerek hediye puan kazandıran gerekse de çeşit çeşit avantajlar sunan Denizbank, yeni bir kampanya hazırladığını duyurdu. Denizbank, düzenlediği kampanya kapsamında İşbir Yatak’tan yapılacak alışverişlerde ek taksit imkânı sağlayacağını paylaştı.

HSBC'den maaş müşterilerine flaş açıklama! Acilen buraya bakmanız gerek!

HSBC Bankası, maaş ödemeleri hizmetiyle hem maaşlarını banka aracılığıyla alan müşterilerine hem de ödemeleri banka üzerinden gerçekleştiren firmalara özel avantajlar ve çözümler sunmaktadır.

Aidat ödemekten sıkılan gençlere müjde! 18-26 yaş aralığına aidatsız kredi kartı fırsatı!

Akbank gençlere özel olarak bir kampanya başlattı. Söz konusu olan kampanyada aidatsız bir şekilde kredi kullanımı mümkün olacak. 18 ve 26 yaş arasındaki gençleri kapsayan bu kampanya farklı avantajları da beraberinde getiriyor.

Kız Kulesi ziyareti ücretsiz mi? Kız Kulesi'nde müzekart geçerli mi?

Uzun süredir tadilatta olan tarihi Kız Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını belirtti.

Altın alacaklar acilen buraya bakmalı! Fiziki altın almak mı? Bankada altın hesabı açmak mı? İşte yanıtı!

Altın her zaman dikkat çeken bir yatırım aracıdır. Son dönemde banka altın hesabı hizmetlerine ilgi arttı. Altına yatırım yapmak isteyenler genellikle kuyumcudan fiziki altın almanın veya bankada altın hesabı açmanın avantajlarını araştırıyorlar. Bu yüzden uzmanlar da bu soruya açıklık getirdi.

müzekart avantajları Haberi

müzekart avantajları


Kültür ve Turizm Bakanlığının, müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "müzekart" uygulamasıyla 2008'den bu yana yaklaşık 4,5 milyon kişi müzekartlı oldu. 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, geçen yıl 793 bin 468 müzekart satılırken, aynı dönemde 3 milyon 767 bin 793 kişi de müze ve örenyerlerini bu kartlarıyla ziyaret etti. 


Müzekarttan elde edilen gelirde de önemli oranda artış sağlandı. 2009'da, 9 milyon 533 bin 748 lira olan gelir, 2013'te 28 milyon 25 bin 692 liraya ulaştı. Böylece gelirdeki artış oranı yüzde 294 oldu.  


-Yüzde 10 artış var


Satışı her geçen gün artan müzekartın kullanım oranında da  geçen yıla kıyasla yüzde 10 artış gerçekleşti. 


Satın alındığı tarihten itibaren Bakanlığa bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerine, 1 yıl boyunca ücretsiz giriş...