28 / 07 / 2024

Narbel yolu hatalımı

Narbel yolu hatalımı

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Narlıdere sırtlarındaki mahalleler ile Narbel toplu konutları arasındaki ulaşımı sağlayan yüzde 22 eğimli Narbel yolunun, şehircilik ilkelerine uygun olmadığına karar verdi

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda altın ve doların yerinde saydığını söyleyerek, "Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok" dedi.

1941 yılında Van-İran arası 320 km'lik demir yolu ulaşımı!

1941 yılında İran ile Van Gölü sahilindeki Kapyan şehrine kadar ulaşacak toplam 320 km'lik demir yolu ulaşımı yapılması planlanmış.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Samsun-Sarp demir yolu projesine bu yıl başlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’dan Sarp’a giden ve Trabzon’un da içinde bulunduğu demir yolu proje çalışmalarının bu sene başlayacağının müjdesini verdi. 

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

Hisseli tapuyu müstakile çevirmenin yolu nedir?

Hisseli tapu sahipleri gayrimenkullerini müstakil tapu dönüşümü ile daha güvenli hale getirebiliyorlar. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişin hızlı yolu nedir? İşte ayrıntılar...

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Bayram öncesi büyük zam! Uçak ve otobüs biletleri fırladı

Bayram öncesi kara ve haya yolu ulaşımına yüzde 40-50 arası zam geldi. İşte tüm detaylar...

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Sizin için çözüm yolu olabilir

Kredi kartı borcu olan vatandaşlar bu borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Kredi kartı borcu olan vatandaşlar için önemli bir çözüm yolu önerildi. Ancak uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Bunu yaparsanız faturalar 2'ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

 Evimizin olmazsa olmazı elektronik ev eşyalarının yanlış kullanım neticesinde elektrik faturasını ikiye hatta daha yükseğe bile çıkarabiliyor. Peki bu sorunun önüne nasıl geçilir? önlemenin bir yolu var mı? İşte detaylar...

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Enflasyonun 2022 yılı başından bu yana hızlı yükselişi pek çok kişiyi borç sahibi ederken, bankalara borçlarını ödeyemeyip kara listeye girenler çifte mağduriyet yaşıyor. Peki kara listeye girmiş olan biri kredi çekebilir mi? Kara listedeki birinin kredi çekmesinin yolu var mı?

Narbel yolu hatalımı Haberi

Narbel yolu hatalımı

NARLIDERE'de Narbel yolu olarak da bilinen Erdal İnönü Caddesi'ndeki yolun yüzde 22 eğimli olması, bölgede sık sık kazların meydana gelemesine neden olduğu gerekçesiyle Servet Kaplan adında bir vatandaş 2009 yılında İzmir 1. İdare Mahkmesi'ne Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açtı. 


27 MİLYON TL'LİK YOL

 Mahkeme, yolun durumunun tespiti için bilirkişi tayin etti. Bilirkişi raporunda, "1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında devamlılığı olan geniş yol olması gerekirken; taşıt izi daha dar olan yola taşıt izi daha geniş olan yolun T-kavşak ile bağlantı yapmış olmasının şehircilik ilkeleri ve planlama esasları açısından uygun değildir" değerlendirilmesi yapıldı. Mahkeme bilirkişi raporunu değerlendirdikten sonra "Yolda yüzde 22 eğim bulunmasının "hatalı" olduğunu, "Şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kentsel normlar açılarından uygun olmadığı" tespit edilmiştir" şeklinde kararını verdi. Daha önce yapımı...