30 / 04 / 2024

ne yönde etkiler

ne yönde etkiler

Gayrimenkul satışları belli bir ivmede sürüyor ancak döviz kurundaki artışın bir süre daha devam etmesi maliyetlere de yansıyacak. Öncelikle inşaat malzemelerine kur zammı firmaları zora sokuyor.

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Master Sonsuz Tatil Köyü'nde 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla!

Master Sonsuz Tatil Köyü projesi Konya ilinin Ilgın ilçesinde Maliyetine Ev tarafından inşa ediliyor. Peroje 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Master Sonsuz Tatil Köyü'nde konut fiyatları ne kadar? İşte Master Sonsuz Tatil Köyü ile ilgili detaylar...

Faiz artışı enflasyonu ne yönde etkiler? Uzman ekonomist faiz kararını değerlendirdi

PPK, faiz oranlarında önemli bir değişikliğe gitti. Politika faiz oranı 250 baz puanlık bir artışla yüzde 17,5'e yükseltildi. Ekonomist Filiz Eryılmaz, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi. İşte detaylar...

Borsa İstanbul haftanın 3. gününe yükselişle başladı!

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın 3.gününe yüzde 0,18 artışla 4.544,48 puandan başladı.

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa yeni güne yükselişle başladı. Açıklanan detaylara göre Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,92 artışla 5.277,70 puandan başladı.

Konut faiz kredisi faizleri düşecek iddiası! Konut kredilerde faiz kararı ne yönde olacak?

Ev fiyatları yükseldikçe, ev alıcıları daha düşük faizli konut kredisi oranları beklemeye başladı. Halk bu konuya dönük "Konut faiz kredisi düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Konut kredileri düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte konu hakkında bütün ayrıntılar...

Enza Home'dan halı ve aydınlatmada 2'inci ürüne yüzde 50 indirim! 25 Aralık 2022 fiyat listesi

Enza Home'da 31 Aralık 2022'de sona erecek kampanyada 2023 zamları gelmeden önce halı ve aydınlatma ürünlerinde ikinci ürüne yüzde 50 indirim kampanyası sürüyor. Kampanyadan yararlanmak için son günler...

Ünlü ekonomist 'Duyumlarım o yönde' diyerek açıkladı! İşte asgari ücrette yeni oran

Ekonomist Şeref Oğuz, asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin iddiasını paylaştı. Oğuz, "Asgari ücretin 8 bin 500- 9 bin arasında Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilebileceğini iddia ediyorum, duyumlarım da o yönde" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş son açıklaması ile herkesi şaşırttı! Yükseliş yeni başladı!

Altın piyasasında yaşanan hareketlilik sürüyor. Peki yeni yılda beklentiler neler? Altının seyri ne yönde olacak? Yükselir mi düşer mi?

Asgari ücret zammı ne kadar? Ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam oranı merak ediliyor. 2023 yılının yaklaşması ile birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları da yaklaşıyor. Geçtiğimiz yıl da Aralık ayında gerçekleşen toplantılarda 2023 asgari ücret zammı için beklentiler ne yönde? Asgari ücret ne kadar artacak?

ne yönde etkiler Haberi

ne yönde etkiler

Ardından bir de borcunu dövizle alan inşaat firmalarının kur sorunu ortaya çıkıyor. Firmalar bu maliyetleri gayrimenkul fiyatlarına yansıtırsa yurtiçinde satış yapamamaktan endişeleniyor. Eğer kur zammı fiyatlara yansıtılmazsa da zararına satış yapmış olacaklar.

Bu durumdan tek kârlı çıkan ise yabancı konut alıcısı. Bu kitle son zamanda dövizini bozdurup Türkiye’den ev alma yoluna gidiyor. Ama inşaat şirketleri uyarıyor, “Güven yoksa tedbir alırlar.”


Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kurun son haftalarda psikolojik sınırların üzerine çıkmasını   geçici bir durum olarak gördüklerini ancak kendilerini endişelendirmeye başladığını söyledi. Durbakayım, şöyle devam etti:

“Son beş yıldır inşaat sektöründeki maliyetlerinin ancak yüzde 5 gibi küçük bir kısmının döviz kurlarından etkilendiğini belirtiyorduk. Bu durum bugün de değişmedi. Ancak yatırım aracı olarak gayrimenkulü tercih edenlerin alımlarında gözle görülür bir...