19 / 05 / 2024

neler akitsiz işlemdir

neler akitsiz işlemdir

Tapu müdürlüğünde yapılan akitsiz işlemler nedir, akitsiz işlemler nelerdir sorularının yanıtı haberimizde...

Deprem, dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı! Kentsel dönüşümde bir yılda neler değişti?

50 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremleri riskli binaların bir an önce sağlamlaştırılması ihtiyacını yeniden gündeme getirdi. Peki  6 Şubat'taki depremlerden sonra neler değişti? 

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

Yeni kentsel dönüşüm yasasında tapular Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na geçecek iddiası! Yasa ile neler değişiyor?

Çarpık kentleşme, göç gibi sorunların yanı sıra deprem gibi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan İstanbul'un nasıl dönüşeceği merak konusu oldu. İşte TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Efe Akçelik'in konuya ilişkin açıklamaları..

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Google Pixel 8a: Sınırları zorlayan performansıyla dikkat çekiyor! İşte muhteşem detaylar

Yakın zamanda ortaya çıkan Geekbench veritabanında Google Pixel 8a'nın görünümü, kullanıcılara neler sunabileceği konusunda ipuçları veriyor. İşte detaylar...

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Merkez bankası faiz kararı sonrası piyasalarda neler oldu? İşte altın, dolar ve borsadan ilk tepki!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalarda yaşanan gelişmeler merak ediliyor. Peki, altın, dolar ve borsada neler oldu? İşte detaylar...

İŞKUR resmen duyurdu! Bekçi alımları başladı! Bekçi olmak isteyenler hemen baksın! 

Son zamanlarda iş ilanlarının büyük kısmını oluşturan İŞKUR işveren ile işçiyi buluşturmaya devam ediyor. İŞKUR şu günlerde bekçi alımı yapan kurumlardaki ilanları duyurmaya başladı. Kimler bekçi olabilir? Bekçilik başvuru şartları neler? Bekçi olmak isteyenler hemen baksın! 

Sermayesiz nasıl para kazanılır? İşte yapılması gerekenler...

Son yıllarda pek çok kişi, internet üzerinden kısa sürede para kazanmanın yollarını araştırıyor. İlk aşamada çok fazla kazancınız olmasa da uzun vadede iyi işler yapabilirsiniz. Peki internetten para kazanmanın yöntemleri neler? Hangi işleri yapabiliriz? İşte detaylar...

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

DSİ 908 sürekli işçi alımı İŞKUR başvuru ekranı! DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı! Şartlar peş peşe açıklandı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 908 sürekli işçi alımı yapılağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı Peki başvuru şartları neler? DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? 

neler akitsiz işlemdir Haberi

neler akitsiz işlemdir

Akitsiz işlemler nedir?

Akitsiz işlemler nedir, tanımı; Akitsiz işlemler Tapu Sicil Müdürlüğünde, tek taraflı irade beyanı ile yapılan işlemleri ifade ediyor. Akitsiz işlemler için resmi senet yerine Tescil İstem Belgesi düzenleniyor.


Akitsiz işlemler, ayni hakların kurulması ve devri ile ilgili olmayan işlemleri kapsıyor. Hak sahibinin veya malikin tek taraflı iradesi ile tapu sicil müdürlüğünde yapabildiği işlemler Tapu Kanununun 26. maddesinin dışında kalan işlemlerdir.


Akitsiz işlemler nedir, neler akitsiz işlemdir?

*Tapu Müdürlüğünde yapılabilen akitsiz işlemlerden bazıları aşağıdaki gibidir;

*Aile Konutu Şerhi

*Aile Konutunda Kalma Hakkının Şerhi

*Ayırma (ifraz) İstemi

*Birleştirme (Tevhit) İstemi

*Cebri SatışIn Tescili İstemi

*Cins Değişikliği İstemi

*Düzeltme (Tahsis) İstemi

*Eşler Arasındaki Mal Rejimi Sözleşmeleri

*Finansal Kiralama

*Geçici Tescil Şerhi

*Hükmen Dükkan İfrazı İstemi

*Hükmen Kamulaştırma

*İntifa Terkini İstemi

*İpotek Alacağının Temliki

*Kat İrtifakı Terkin İstemi

*Kat Karşılığı İnşaat Hakkı Sözleşmesi Şerhi

*Kat Karşılığı İnşaat Şerhi Terkin İstemi

*Kat Mülkiyeti...