02 / 05 / 2024

Nitelikli eleman eksikliği

Nitelikli eleman eksikliği

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

TSKB'den depremlerden etkilenen firmalara 200 milyon dolarlık kaynak sağlanacak...

Türkiye’nin nitelikli kalkınması için sürdürülebilir yatırım projelerini destekleyen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Japonya Uluslararası İş Birliği Bankası (JBIC) ile 200 milyon dolarlık yeni bir kaynak anlaşmasına imza attığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri alanında yetişmiş eleman ve işçi bulma problemi büyüyor. İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL seviyesine ulaşırken, kepçe operatörü aylığının 100 bin TL’yi geçtiği ifade ediliyor.

EGM'den personel alımı ilanı! Son tarih 20 Ekim

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir personel ilanı yayınladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan sözleşmeli personel alımı ilanına göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için Merkez teşkilatına personel alacak. İşte tüm detaylar...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

SGK resmen duyurdu! 529 memur alınıyor! Dev alımda tarih belli oldu, şartlar açıklandı! Fırsatı sakın kaçırmayın

Sosyal Güvenlik Kurumu dev personel alım ilanını açıkladı. SGK bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 529 memur alımı yapılacak. Peki SGK memur alımı başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilir? SGK personel alımı başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Yakıt fiyatları artınca elektrikli araçlarda talep patlaması oldu!

EY Mobilite Tüketici Endeksi 2023 raporuna göre araba satın almayı planlayanların yarısından fazlası elektrikli araç almayı düşünüyor. Elektrikli araca sahip olmak isteyenlerin en büyük endişesi ise şarj istasyonu eksikliği olarak ön plana çıkıyor.

DHMİ 196 memur alımı yapacağını duyurdu! KPSS şartı yok! Memur olmak isteyenler müjde!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kendi bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 196 memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS şartı yok! Memur olmak isteyenler müjde!

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

KPSS şartı yok! O belediye 209 personel alıyor! Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı olan KAYMEK bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 209 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Nitelikli eleman eksikliği Haberi

Nitelikli eleman eksikliği

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu. İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman talebini karşılamak amacıyla kurulan mesleki ve teknik eğitim kurumlarınm, bu talebe yeterince cevap veremediğini belirten Ekinci, "İnsan gücü kullanımında büyük bir orana sahip olan sektörümüz, kalifiye personel ihtiyacını karşılayamıyor" dedi. 


Türkiye'de işsizlik rakamlarının artmasına karşın, inşaat sektörünün çalıştıracak nitelikli ara eleman bulmakta zorlanmasının büyük bir çelişki olduğuna vurgu yapan Ekinci, mesleki eğitim veren tüm kurum temsilcilerinin nitelikli eleman yetiştirilmesi için etkin adımlar atması gerektiğine işaret...