03 / 05 / 2024

Nitelikli işgücü sıkıntısı inşaat sektörü

Nitelikli işgücü sıkıntısı inşaat sektörü

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

İnşaatlarda kalıcı sürdürülebilirlik sağlamak için ne yapılması gerekir? 

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar yaşayan kalıcı sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı konusu gündemdeki yerini korudu. Buna göre, sürdürülebilir mimarlık, çevre ile ve insanla ilişkisini sağlıklı bir şekilde devam eden ve yere ve yöreye özgü tasarımları da içerdiği belirtildi.

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Deprem bölgesinde "İstihdama Dönüş Programı" başlatıldı...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacı ile sene sonuna kadar "İstihdama Dönüş Programı" uygulanacağı açıklandı.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Nitelikli işgücü sıkıntısı inşaat sektörü Haberi

Nitelikli işgücü sıkıntısı inşaat sektörü

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu. İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman talebini karşılamak amacıyla kurulan mesleki ve teknik eğitim kurulularının, bu talebe yeterince cevap veremediğini belirten Ekinci, "İnsan gücü kullanımında büyük bir orana sahip olan sektörümüz, kalifiye personel ihtiyacını karşılayamıyor"dedi. Türkiye'de işsizliğin artmasına karşın, inşaat sektörünün çalıştıracak nitelikli ara eleman bulmakta zorlanmasının büyük bir çelişki olduğuna vurgu yapan Ekinci, MEB başta olmak üzere, mesleki eğitim veren tüm kuramların nitelikli eleman yetiştirilmesi için etkin adımlar atması gerektiğine işaret etti. 


Türkiye'deki üniversitelerde mesleksiz gençler yetiştiğini savunan Ekinci, özellikle iş dünyası ile el ele olunmasının eğitim kuramlarının çok daha faydalı olmasını sağlayacağını ifade ederek, YÖK'ün bu konudaki çalışmalara ağırlık vermesini istediklerini dile...