14 / 05 / 2024

nizamettin aşa konut fiyatları açıklaması

nizamettin aşa konut fiyatları açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı konut istatistiklerini açıkladı. Konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 düştü. İstatistikleri değerlendiren İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Fiyatlar da düşmeye başladı." dedi.

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

Yabancıya vatandaşlık şartına, geçen günlerde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce, “En az 400 bin dolar veya karşılığı tutarındaki taşınmaz” düzenlemesi, “Arsa üzerinde yapılı taşınmaz” şeklinde yenilendi. Peki bu düzenleme satışları ve fiyatları nasıl etkiler?

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Fatih 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Fatih ilçesi, 4-A Konut Yerleşme Alanları ve 4-B-8 Konut + Ticaret Alanları'na ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Konut fiyatlarındaki köpük gidiyor mu? Ev fiyatları ne zaman düşer?

Uzun süredir konut fiyatlarındaki fahiş artışlar sürüyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte ayrıntılar...

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Goldman Sachs: Faizler arttıkça konut piyasasındaki düşüş devam edecek!

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs Group'un ekonomistlerine göre borçlanma maliyetleri yükseldikçe ve potansiyel alıcılar piyasadan çekilmeye devam ettikçe ABD konut piyasasındaki gerileme sürecek. 

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tokat'a konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Tokat Havalimanı açılış töreninde kentteki yatırımlar ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karaman'a konut müjdesi!

Karaman'da hayata geçirilen yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle 4 bin 76 konut ve 302 Tarımköy konutuyla dükkanlar, okullar, ticaret merkezleri, hastaneler, yurtlar, camilerden oluşan 33 sosyal donatı alanını vatandaşlar

Düşük faizli konut kredisi fırsatçılara yaradı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "1.29 faiz oranı piyasaya çok ilaç olmadı. Çünkü vatandaşlar bu işe niyetlense bile fiyatlar yükseldi bir anda. Yine fırsatçı bir yaklaşım ön plana çıktı" dedi.

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 10 arttı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasının ardından konut fiyatları arttı. İstanbul'da ev fiyatları yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zamlandı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, faiz indiriminin müteahhitlere yaradığını belirtti.

Yabancıların konutta Türkiye sevdası artıyor!

Türkiye’de en çok konutu İran ve Iraklıların aldığı belirlendi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

nizamettin aşa konut fiyatları açıklaması Haberi

nizamettin aşa konut fiyatları açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı konut istatistiklerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre konut satışları Şubat 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 düşerek 81 bin 222 oldu. Sözcü'den Fatma Vurgun'un haberine göre; ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,5 düştü ve 14 bin 669 oldu. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“FİYATLAR, SATIŞLAR DÜŞMEYE BAŞLADI”

Geçen yıl Şubat ayında konut kampanyası yapıldığına dikkat çeken Aşa, “O kampanya da faizler 0.98 ve 0.99’a düşmüştü. O sebeple yoğun bir satış dönemi yaşadık. İkinci bir kampanya dönemi yaşadık Mayıs ayında. Faizlerin düşmesi, 15 yıl vadeyle satış yapılması gibi bazı kampanyalar neticesinde yoğun talep olmuştu ve bu talepte kasıma kadar...