19 / 07 / 2024

noterden vasiyet işlemleri

noterden vasiyet işlemleri

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, miras olarak kan bağım olmayan birine dairemi bırakabilir miyim diye soran okurunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden de tapu işlemlerinin, devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulunda arz ettiklerini açıkladı..

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor.peki milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?İşte milli emlak satış işlemleri..

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri!

Gerçek yada tüzel kişilerin gayrimenkul alım satımı için tapu dairelerinde yapmaları gereken bazı şeyler bulunuyor.Gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekenler nelerdir?İşte, gayrimenkul alım satım işlemleri..

Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Ölen bir kişinin vasiyeti üzerine vasiyet işlemleri gerçekleştirilirken bazı kuralların esas alınması gerekiyor.Aynı zamanda bu işlem gerçekleştirilirken bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri!

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri için istenen belgeler haberimizde yer alıyor. Daire fiyatlarının 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında değiştiği projede başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek.

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

noterden vasiyet işlemleri Haberi

noterden vasiyet işlemleri


Ölümümde evimi akrabam olmayan bir çocuğa bırakmak istiyorum. Bunun sağlıklı yolu nedir? Noterde bu iş yapılır mı? 


Evet noterde bu iş yapılır. Mademki bu işi ölümünüze bağlıyorsunuz o halde vasiyetname yapacaksınız. Vasiyetname de noterde yapılabilir. Sonra, bazı ilişkilerde vasiyetname yapmadan da bu imkan yaratılabilir.


O da şu: 


Hayattayken malınızı bırakmak istediğiniz kimseye o gayrimenkulün kuru mülkiyetini tapuda devrediyor, intifa hakkını muhafaza ediyorsunuz. Ölene kadar siz yararlanıyor, isterseniz kendiniz oturuyor isterseniz kiraya veriyorsunuz. Ölümünüz anında da intifa hakkı son buluyor, kuru mülkiyet sahibi tam malik oluyor. Bunun ikisi de mümkün ve sizin isteğinizi yerine getirebilecek hukuki işlemlerdir.


Ancak;


Bunlara karar verirken aile tablonuzu gözden geçirin. Evli iseniz eşinizin, çocuğunuz var ise çocuğunuzun, ana-babanız hayatta ise ve ölümünüzde hayatta olacaklar ise onların mirasta mahfuz hisseleri var.

Bu...