19 / 05 / 2024

ödemiş Çakırcalı Mahalle Konağı

ödemiş Çakırcalı Mahalle Konağı

Ödemiş'in Kayaköy mahallesinde bulunan, Ege'nin ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait tarihi konağın müze olarak hizmet vermesi için hazırlıklar sürüyor. Konağın müzeye dönüşmesiyle Kayaköy de büyük hareket kazanacak.

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Mimar Başak Cengiz Ankara'da defnedildi!

Mimar Başak Cengiz, İstanbul Ataşehir'de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başak Cengiz, Ankara Yeni Mahalle'de defnedildi.

Bursa Ağaköy Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Gürsu’nun Ağaköy Mahallesi’ne kazandırılması planlanan Mahalle Konağı inşaatında çalışmalar tamamlanıyor.

Ödemiş-Kiraz demiryolu projesinin akıbeti mecliste!

Ödemiş-Kiraz demiryolu projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akıllı mahalle ne?

TOKİ'nin 100 bin sosyal konutu ve Kanal İstanbul çevresindeki yeni şehir akıllı mahalle konseptinde inşa edilecek. Peki akıllı mahalle ne?

Ödemiş'te baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Derebebekler Mahallesi'nin bir kısmı ile Dereuzunyer Mahallesi'nin tamamı, yapımı süren Rahmanlar Barajı havzasında kaldığı için kamulaştırıldı. 

Antalya'da 778 kaçak bina için yıkım kararı!

Antalya'da 778 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Antalyalılar imar barışı kapsamında devlete 1 milyar 502 bin lira ödemişti. 

Uşak dönüşümle gelişecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan “Kentpark, mahalle konakları, köprülü kavşaklar, kentsel dönüşüm, modern yollar, park ve bahçeler gibi çalışmalarımızla halkımıza en iyi hizmeti vermek için gayret gösterdik” diye konuştu.

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

Ada ve mahalle bazlı planlara vize çıkıyor!

AK Parti’nin 10 maddeden oluşacak yerel seçim manifestosunda dikey yapılaşmayı körükleyen parsel bazlı tadilatlar yerine sadece ada ya da mahalle bazlı planlara vize çıkacak.

ödemiş Çakırcalı Mahalle Konağı Haberi

ödemiş Çakırcalı Mahalle Konağı


Ödemiş'in Kayaköy mahallesinde bulunan, Ege'nin ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait tarihi konağın müze olarak hizmet vermesi için hazırlıklar sürüyor. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, mayıs ayı içinde Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait konakta açılış yapacaklarını belirterek, "Türkiye'ye nam salmış Çakırcalı Mehmet Efe'nin anısının yaşatılacağı konak, dönemin yaşantısını en iyi şekilde yansıtmak üzere donatılıyor. Müzede sergilenecek tüm objeler derlendi. Satın alınması gerekenlerle ilgili işlemler yapıldı. Şu anda mankenlerle ilgili bir hazırlık var. Denizli'den temin edeceğiz. Konağın müzeye dönüşmesiyle Kayaköy de büyük hareket kazanacak. Tıpkı Birgi gibi Kayaköy de gezi rotalarında yerini alacak" diye konuştu.



Yeni...