05 / 05 / 2024

ön görünüm bölgesi

ön görünüm bölgesi

İmarda geri görünüm, ön görünüm ve etkilenme bölgeleri, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu kapsamında karşımıza çıkıyor. Kanun gereğince, boğaz bölgesi bu üç bölgeye ayrılıyor. Peki geri görünüm nedir?

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

3 Haziran’da Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından ekonomiye yönelik flaş bir itirafta bulunduğu iddia edildi. Şimşek’in yakın çevresine ekonominin görünenden daha büyük problemleri olduğunu söylediği ileri sürüldü.

Emekli maaş zammında rekor rakam göründü! Müjdeli haber az önce geldi! Emeklilerin yüzü sonunda gülecek! 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zamlı maaşlarda beklenen rekor rakam  göründü. Müjdeli haber az önce geldi. Emeklilerin yüzü sonunda gülecek. İşte emekli maaş zammında son dakika gelişmesi...

Konut fiyatlarında zirve görüldü mü? Ev alacaklar hemen bakın! Fiyatlar düşecek mi? 

Ekonomist Alaattin Aktaş, konut fiyatlarında zirvenin görülmüş olabileceğine dikkat çekerken, konut fiyatlarında düşüşün güçlü bir olasılık olmadığını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

CarrefourSA’da Samsung Galaxy A32’ye görülmemiş indirim! Böyle bir fırsat yok! 31 Ağustos fiyat listesi…

Türkiye'nin önde gelen süpermarketlerinden Carrefoursa, Samsung Galaxy A32'de görülmemiş bir indirim yaptı. Bu fırsatı kaçırmayın. Peki, Carrefoursa'da Samsung Galaxy A32 fiyatları kaç lira? İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Konya Mevlana Bölgesi'ndeki dönüşüm turizmi canlandıracak!

Konya Mevlana'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,kentsel dönüşüm bölgede turizmi canlandıracağını dile getirdi. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

ön görünüm bölgesi Haberi

ön görünüm bölgesi

Geri görünüm nedir?

İmarda geri görünüm, ön görünüm ve etkilenme bölgeleri, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu kapsamında karşımıza çıkıyor. Kanun gereğince, boğaz bölgesi bu üç bölgeye ayrılıyor.


1-Ön görünüm bölgesi

2-Geri görünüm bölgesi

3-Etkilenme bölgesi


"Geri görünüm bölgesi; öngörünüm bölgesine bitişik olan ve 22/7/1983 tarihli 1/5000 ölçekli nazım planında gösterilen coğrafi bölgedir."


"Öngörünüm bölgesi; Boğaziçi sahil şeridine bitişik olan ve 22/7/1983 tarihli 1/1000 ölçekli imar uygulama planında gösterilen bölgedir."


"Etkilenme bölgesi; öngörünüm ve geri görünüm bölgeleri dışında 22/7/1983tarihli ve 1/5000 ölçekli nazım planında gösterilen ve Boğaziçi sahil şeridi,öngörünüm ve geri görünüm bölgelerinden etkilenen bölgedir. "


2960 sayılı kanun ile geri görünüm ve etkilenme bölgelerine belirli yapılaşma izni verilirken; ön görünüm bölgelerinde olup da üzerinde yapı bulunmayan  parseller yeşil alan statüsü olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bu parsellere yapı yapılması...