12 / 05 / 2024

önalım davası iki yıllık süre

önalım davası iki yıllık süre

Önalım hakkında iyi yıllık süre nedir? Önalım davalarında iki yıllık süre konusu neye göre belirleniyor? Medeni Kanun'da bu konu nasıl yer alıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizde yer alıyor..

Milli Emlak'tan Nisan 2024 müjdesi! İki şehirde KDV'den muaf arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar ve Rize'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 3 Nisan ve 4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

Gram altında önümüzdeki iki hafta içinde büyük değişiklikler bekleniyor!

İslam Memiş'in son altın analizi ve önümüzdeki 2 haftalık beklentileri, altın piyasasıyla ilgilenen yatırımcılar için büyük bir değer taşımaktadır. Ancak, altın fiyatlarını etkileyen sayısız faktör olduğunu unutmamak gerekir ve bu sebeple geleceğe dair kesin tahminlerde bulunmak zordur.

BİM'de iki gün sonra indirim fırtınası esecek! Yetişen sepetine tek tek ekleyecek: BİM 22 Eylül 2023 aktüel kataloğu

BİM'in 22 Eylül tarihli aktüel ürünleri yayımlandı. BİM'de iki gün sonra indirim fırtınası esecek! Yetişen sepetine tek tek ekleyecek. İşte yeni katalog ve fiyat listesi...

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Güvenlik korucusu olmak isteyenlere müjde! İki ilde çok sayıda güvenlik korucusu alınacak!

Güvenlik korucusu olmak isteyenler için iki ilden güvenlik korucusu alım ilanı geldi. Bu kapsamda, hangi illerde korucu alımı yapılacağı ve aranan şartlar belli oldu.

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Yatırım yapmak isteyenler bu habere hemen bakın! İşte altının uçuşa geçeceği tarih

Son dönemlerde düşüş yaşayan altın için uzmanlar zirve yapacak ikazları yapıyorlar. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, Altın almak için önümüzdeki iki ayın iyi  değerlendirilmesi hususunda ikazlarda bulundu.

Ev sahibi olanlar dikkat! 3 ay süre tanındı

Tapu sahipleri dikkat. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)'nde yer alan tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmaları başlatılıyor. Önalım hakkı sahibi paydaşlara gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi durumunda önalım davasının açılması gerekiyor. İşte tüm ayrıntılar...

Epic Games'ten oyun canavarlarına müjde! iki oyun birden ücretsiz

Epig Games'in ücretsiz oyunlar serisinde bu hafta iki oyun briden var, oyun canavarlarının merakla beklediği Epic Games'in ücretsiz oyunlar serisinde bu gün hangi oyunlar var? Merak edenler haberimizi inceleyebilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan iş arayanlara müjde! İki sınav ile devlet memuru olmak mümkün

Bakanlık, sözleşmeli olarak devlet memuru alımı yapacak? Sınava girebilmek için şartlar neler? İşte detaylar…

önalım davası iki yıllık süre Haberi

önalım davası iki yıllık süre

Önalım hakkında iki yıllık süre


Paylı mülkiyette müliyet paylarının satışı durumunda ortaya çıkan önalım hakkı Medeni Kanun'da şöyle yer alıyor;



a. Önalım hakkı sahibi


Madde 732.- Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler.


b. Kullanma yasağı, feragat ve hak düşürücü süre


Madde 733.- Cebrî artırmayla satışlarda önalım hakkı kullanılamaz.

Önalım hakkından feragatin resmî şekilde yapılması ve tapu kütüğüne şerh verilmesi gerekir. Belirli bir satışta önalım hakkını kullanmaktan vazgeçme, yazılı şekle tâbidir ve satıştan önce veya sonra yapılabilir.

Yapılan satış, alıcı veya satıcı tarafından diğer paydaşlara noter aracılığıyla bildirilir.

Önalım hakkı, satışın hak sahibine bildirildiği tarihin üzerinden üç ay ve her hâlde satışın üzerinden iki yıl geçmekle düşer.


Önalım hakkında iki yıllık süre!


Alıcı veya satıcı, satışı hak...