13 / 05 / 2024

Öncelikli Dönüşüm Programı nedir

Öncelikli Dönüşüm Programı nedir

Türkiye'de açıklanan "Öncelikli Dönüşüm Programıyla" gündemde olan büyük şehirlerin merkezlerinde yoğun trafiği hafifletmek amacıyla uygulanması planlanan ücretlendirme sistemi, İngiltere'nin başkenti Londra'da 2003 yılından bu yana uygulanıyor.

Taksim’e giriş ücretli olacak!

Davutoğlu 4 yıllık yeni eylem planını açıkladı. Büyükşehirlerdeki tüm iş yeri, üniversite ve okul servisleri kalkacak. Öğrenci, işçi, memur ve çalışana ücretsiz ya da indirimli kart verilecek

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

Mustafa Taş: Dulkadiroğlu'nda kentsel dönüşüm acil yapılmalı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş, Dulkadiroğlu ilçesinin en öncelikli projelerinden birinin Kentsel Dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Üsküdar'da 5 bin konutluk dev dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. "Üsküdar'da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi' kentsel dönüşüm programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

O bölgeler öncelikli dönüşüm kapsamına alınıyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi riskli yapılan tespiti ve kentsel dönüşüm teşvik edilecek.

Bursa'da kentsel dönüşüm başlıyor! 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2021 projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projelerinin öncelikli olduğunu dile getirdi.

Sakarya'nın öncelikli gündemi 'kentsel dönüşüm'!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Uncuoğlu ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşümü masaya yatırdı.

Murat Kurum: Acil öncelikli dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Acil öncelikli dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var. 300 bini İstanbul'da olmak üzere, 5 yıl içinde bu konutların dönüşümünü sağlayacağız." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

"Okullardan Yarınlara" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Benim sizlerden ricam şu, deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir'' diye konuştu.

Numan Kurtulmuş: Kentsel dönüşüm yapılan konutlarda hasar olmadı!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Elazığ'da yaşanan depremde kentsel dönüşüm uygulanan konutlarda hasar olmadığını belirtti. "En öncelikli mesele, yıkılmaya meyilli binaların yenilenmesini teşvik etmektir" dedi...

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Öncelikli Dönüşüm Programı nedir Haberi

Öncelikli Dönüşüm Programı nedir


Türkiye'de açıklanan "Öncelikli Dönüşüm Programıyla" gündemde olan büyük şehirlerin merkezlerinde yoğun trafiği hafifletmek amacıyla uygulanması planlanan ücretlendirme sistemi, İngiltere'nin başkenti Londra'da 2003 yılından bu yana uygulanıyor.  


Uygulamayla şimdiye kadar 1,2 milyar sterlin net gelir elde edildi, şehrin merkezinde trafikte yüzde 25 oranında rahatlama yaşandı ve merkeze giren günlük araç sayısı ortalama 60 bin azaldı. 


Hafta içinde 07.00-18.00 saatlerinde Londra'nın merkezine motorlu taşıtlarıyla giren sürücüler, günlük 11,5 sterlin (yaklaşık 41 TL) ödemek zorunda. Sürücüler aylık ya da yıllık olarak satın aldıkları pulları araçlarına yapıştırarak, şehrin merkezinde motorlu taşıtlarını kullanabiliyor. Motosikletler için her gün, arabalar içinse hafta sonu şehrin merkezinde araç sürmek ücretsiz.  


Özellikle çalışma günlerinde Londra'nın merkezindeki trafiği hafifletmek ve elde edilen gelirle Londra ulaşım sistemini iyileştirmeyi amaçlayan uygulamayı ihlal edenler...