07 / 05 / 2024

Orhangazi TOKİ bölgesine konut mu geliyor

Orhangazi TOKİ bölgesine konut mu geliyor

Arif Yıldız, Orhangazi Belediye Meclisi nisan ayı toplantısını yaptı. Encümen üyeleri, 2014 yılı faaliyet raporu onaylandı. Başkan Çağlayan'ın daha önce açıkladığı TOKİ konutları bölgesine yapılacak yeni konutların arsasını satma kararı aldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik desteklerin süresini uzattığını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinin düşürülmesi amacı ile deprem bölgesine kullandırılan kredilerin menkul kıymet tesis uygulamasından muafiyetine yönelik hususların Haziran 2024'e kadar devam edeceğini

Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut inşa edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

Galatasaray’ın deprem bölgesine 300 konut inşa edileceği öğrenildi. Konutların 100’ü Hatay’a, 100’ü Adıyaman’a ve 100’ü de Kahramanmaraş’a yapılacak.

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliğinden deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedelere ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte o son dakika açıklaması...

AFAD açıkladı: Deprem bölgesine geri dönmek isteyen afetzedelerin yol ve bilet masrafları Ziraat Bankası'na yatırılacak 

AFAD tarafından deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaraları üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağı açıklandı. İŞte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Büyükçekmece öğrenci yurdunda bulunan depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1 yılda 319 bin konut toplamda da 650 bin konut inşa edeceğiz" dedi.

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremden etkilenen şehirlerdeki artçı sarsıntılar ile ilgili konuştu. Orhan Tatar, bölge için önemli uyarılarda bulundu.

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem felaketinden etkilenen 11 kent için yeni istihdam paketini devreye sokacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin, "Deprem bölgesinde 25 bin istihdam paketini açacağız” dedi.

Deprem bölgesine sıfır faizli kredi! Hemen başvurun 50 bin TL’ye sahip olun!

Deprem bölgesi için yeni bir karar alındı. Hemen başvuranlara 50 bin TL verilecek. İşte detaylar!

Orhangazi TOKİ bölgesine konut mu geliyor Haberi

Orhangazi TOKİ bölgesine konut mu geliyor

Çağlayan, yeni konutların TOKİ ya da özel sektör tarafından yapılacağını ifade ederken, arsa karşılığında yapılacak teklife göre hareket edileceğini açıkladı. Toplantıda Muradiye Mahallesi'ne yapılması planlanan alt geçit ve bağlantı yollarını da görüşüldü. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha önce Kaymakamlık lojmanı önünden başlayıp karşıya geçmesi planlanan geçidin Karayolları tarafından uygun görülmediğini hatırlattı. Yeniden yapılan müracaatla aynı bölge halkı için uygun görülen plana göre geçidin başlangıç noktasının yürüyüş yolu başlangıcına denli geldiğini söyleyen Çağlayan, bununla ilgili tereddütlerinin olduğunu ifade etti. 

Meclis plan değişikliği talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesini onayladı. 

Gayrimenkul satışları görüşüldü. Meclis, Başkan Çağlayan'ın daha önce açıkladığı TOKİ konutları bölgesine yapılacak yeni konutların arsasını satma kararı aldı. 

Çağlayan, yeni konutların TOKİ ya da özel sektör tarafından yapılacağını ifade ederken, arsa karşılığında yapılacak...