07 / 07 / 2024

osbler bürokrasiden şikayetçi

osbler bürokrasiden şikayetçi

Türkiye'nin kalkınmasında büyük rol üstlenmesi beklenen Kalkınma Ajansları ve Organize Sanayi Bölgeleri bürokrasiden şikâyetçi. Bürokrasi nedeniyle işlerin çok ağır ilerlediğini ve yatırımların geciktiğini söyleyen sanayiciler, " Yapı değişmeli" dedi...

Selen Görgüzel'den ev sahibi için Adalet Bakanlığı'na çağrı: Elektriğimi kesti, evime polis yolladı! Şikayetçiyim!

Oyuncu Hamdi Alkan'ın eski eşi olan şarkıcı Selen Görgüzel, sosyal medya hesabından bakanlıkları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda ev sahibinden şikayetçi olduğunu belirtti. İşte detaylar... 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, ülke ekonomisinin tüm küresel sorunlara ve jeopolitik risklere rağmen senenin ilk çeyreğinde yer alan üzde 5,7 büyümenin iş dünyası için sevindirici olduğunu kaydederek, "İnşaat sektörü de aynı dönemde yüzde 11,1 büyümüştür" ifadesini kullandı.

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Üniversite öğrencileri de ekonomik krizi derinden yaşıyor. Öğrenciler hem yüksek kira bedellerinden hem de yetersiz miktardaki burslardan şikayetçi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İŞKUR duyurdu! 81 ilde kadın erkek büro memuru alımı başladı...

İŞKUR üzerinden yapılan ve açıklanan son haber kapsamında 81 ilde binden fazla büro memuru alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre, masa başında çalışmak isteyen adaylar için özellikle büro memuru iş ilanlarını araştırmaya başlandı. İşte başvuru şartları ve detaylar...

2023 model Mercedes-Benz B-Serisi kaç TL oldu? İşte Eylül 2023 fiyat listesi

2023 model Mercedes-Benz B-Serisi almak için ne kadar ödemek gerekiyor. İşte otomobil fiyatlarını araştıranlar için Mercedes-Benz B-Serisi hakkında her şey...

Kiralık evlerde kriz derinleşiyor: Kiracılar fahiş zamlardan, ev sahipleri istediği artışı yapamamaktan şikayetçi!

Konut sahipleri istediği oranda kirayı yükseltememekten, kiracılar da fahiş rakamlarda yapılan kira zamlarından şikayetçi. Peki arabuluculukta son durum ne? İşte ayrıntılar...

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Meclise sunulan teklifte KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası deprem bölgesi yolları için kullanılacak.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

osbler bürokrasiden şikayetçi Haberi

osbler bürokrasiden şikayetçi

Kalkınma Ajansları ve OSB'ler bürokrasiden şikâyetçi. Bürokrasi nedeniyle işlerin çok ağır ilerlediğini ve yatırımların geciktiğini söyleyen sanayiciler, "Yapı değişmeli" dedi.


Türkiye'nin kalkınmasında büyük rol üstlenmesi beklenen Kalkınma Ajansları ve Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) 'bürokrasi' isyanı çıktı. Özellikle teşvik ve yatırımlara ilişkin belgeleri bürokrasiye takılan sanayiciler, faturayı bu kurumlara kanuni zorunluluk gereği başkanlık eden valilere kesiyor. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Raporu'na da yansıyan gelişmeye göre validen, belediye başkanına, bakanlık temsilcisinden, il özel idare temsilcisine kadar ilde sanayici olmayan kim varsa bu organizasyonlara başkanlık ve yöneticilik yapması kurumların işlevselliğini yitirmesine neden oluyor. Bu nedenle 40'tan fazla OSB'de yıllardır bir çivi bile çakılmadı. 74'ünde ise arsa tahsisi sorunları yaklaşık 3 yıldır çözülemiyor. Bazıları ise valilerin yoğun programları nedeniyle aylarca toplanamadığı için buralarda tek bir...