03 / 05 / 2024

osblerin yeniden düzenlenmesi

osblerin yeniden düzenlenmesi

Yeni teşvik paketinin ardından stratejik önemi artan OSB’ler için yeni kanun geliyor. Rantın bitmesi, bürokrasinin azalması ve FETÖ’nün temizlenmesini içeren tasarı 300 OSB’yi yeniden dizayn edecek

İnşaat girdi maliyeti kontrol altına alınırsa çarklar yeniden döner!

İnşaat sektöründeki maliyet artışının Ekim'de de sürdüğünü söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gerekli uygulamalar devreye alınır, inşaat ve gayrimenkul sektörü tekrar canlandırılırsa çarkların yeniden döneceğini söyledi.

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Dünyaca ünlü şirket 6 yıl önce iflas vermişti. Şimdi yeniden dönüyorlar

Dünyaca ünlü bir havayolu şirketi, 6 yıl önce iflas vermesinin ardından yeniden piyasaya dönüyor.

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

6 Şubat 2023 tarihinde ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından, Türkiye'deki binaların riskleri yeniden gündeme geldi. Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

Mevduat hesaplarında şok gelişme! Vatandaş yeni yılla birlikte yeniden dövize döndü!

2021 senesinin aralık ayından bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ile döviz mevduat hesaplarının pabucu dama atılırken, yeni yılla birlikte ibre yavaş yavaş yeniden döviz mevduat hesaplarına kaymaya başladığı belirlendi.

3600 ek gösterge için flaş talep: Sil baştan düzenlenmeli

Büro Memurları Sendikası (BÜRO Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 3600 ek gösterge sisteminin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesi gerektiğini belirterek sil baştan yapılması gerektiğini söyledi.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile zincir marketlerin; şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların 200 metrekareden büyük olmaması amaçlanıyor.

Bitcoin yeniden düşüşte!

Son zamanlarda dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin, iş insanı Elon Musk'ın tweeti sonrası yeniden düşüşe geçerek 36 bin dolara geriledi. 

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yeni normalleşme ile perakende sektöründe kira ödemelerin yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Zincir mağazaların nüfusu on bin ve üzerinde olan yerleşim yerlerinde açılabileceği koşulu getirilmesi öngörülüyor.

osblerin yeniden düzenlenmesi Haberi

osblerin yeniden düzenlenmesi

Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip olan Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) yönelik geniş kapsamlı değişimler için düğmeye basıldı. 


Hedefte sayıları 300'ü bulan OSB'lerin rant kapısı olmaktan çıkarılması, bürokratik engellerin azaltılması ve FETÖ üyelerinden arındırılması var. 


Bu kapsamda ağırlıklı olarak özel sektör temsilcileri tarafından yönetilen OSB'ler ve yönetim kadroları mercek altına alındı. Konuyla ilgili yasal altyapı da tamamlandı. Hazırlanan Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı'na göre, OSB ve OSBÜK organ üyeleri ile personeli, görevleriyle ilgili suç teşkil eden fiil ve hareketlerinden dolayı kamu görevlisi olarak cezalandırılacak. 


Görevleriyle ilgili suçlardan dolayı haklarında kovuşturmaya başlanan OSB ve OSBÜK organ üyeleri ile personeli bakanlık tarafından tedbiren geçici olarak görevden uzaklaştırılabilecek. Yasanın hayata geçmesi ile birlikte OSB'de yuvalanan FETÖ üyelerinin temizliği de kolaylaşacak.


Kanun tasarısı, özellikle teşvik paketi...