02 / 05 / 2024

oturum amaçlı konut nedir

oturum amaçlı konut nedir

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada "Sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum amaçlı konut müşterisinin artık esas belirleyici tüketici kitlesi olduğunu görüyoruz" dedi.

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Turizm amaçlı konut kiralamalarda 100 gün sınırı TBMM gündemine gelecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar pek çok düzenlemeyi barındıran kanun teklifi gelecek günlerde Meclis'e sunulacak

Yeni düzenlemeyle yatırım amaçlı konut alımı cazip olmaktan çıkıyor mu?

BDDK’nın yeni düzenlemesi ile konut sektörünün nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

'Sağlıklı evler'de bahçe villa ve teras loftlara yoğun talep var!

DAP Yapı tarafından hayata geçirilen Çekmeköy'deki Ormanköy projesine, "sağlıklı ev" konsepti sebebiyle özellikle geniş aileler ve oturum amaçlı konut satın almak isteyen vatandaşlar yoğun talep gösteriyor.

Mehmet Kalyoncu: Oturum amaçlı konut geliştirilmeli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada "Sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum amaçlı konut müşterisinin artık esas belirleyici tüketici kitlesi olduğunu görüyoruz" dedi.

Gayrimenkulde yatırımcı eve dönüyor!

Piyasalardaki faiz baskısının aşağı çekilmesi konut satışlarında da kendini göstermeye başladı. Piyasadaki hareketlenme şantiyeleri yeniden canlandırırken, oturum amaçlı konut arayanların yanı sıra yatırımcılar da harekete geçti...

Yatırım amaçlı satılan konut sayısı azaldı!

Kamu bankalarının düşük faizle konut kredisi kullandırmasıyla beraber ipotekli konut satışı Eylülde %410 arttı. Konut kredili satışlar rekor düzeyde artarken yatırım amaçlı satılan konut sayısı azalmaya devam ediyor.

Türkiye'de en çok yatırım amaçlı konut alınıyor!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de konut anlayışına dair değerlendirmer yaptı. Ülkealan “Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor” dedi.

Yatırım amaçlı konut alımı artacak!

Konut kredilerinde faizlerin düşmesi ile birlikte yatırım amaçlı konut alımı da hız kazanacak. Konut yatırımında geri dönüş süresinin kısalması konutların getirisini artıracak. 

Yatırım amaçlı konut alımı rafa kalktı!

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Faik Yılmaz, yatırım amaçlı alınan konutların bir süredir rafa kalktığını belirtti.

oturum amaçlı konut nedir Haberi

oturum amaçlı konut nedir

Gayrimenkul sektöründe Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak 2020 tarihinden beri enflasyonun üzerinde getiri sağlamaya başladı. Böylece fiyat endeksleri 29 aylık bir aradan sonra yeniden pozitif getiri sağlarken, Merkez Bankası'nın verilerine göre sektörde Mayıs'ta sağlanan reel getiri oranı ise yüzde 10.6 oldu. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre, üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler masaya yatırıldığında, 2020 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre mega kent İstanbul’da yüzde 3,8, Ankara’da yüzde 7,0 ve İzmir’de yüzde 7,1 oranlarında artış görüldü. 

Oturum amaçlı konut geliştirilmeli

Yıllık olarak yaklaşık 1 milyon 400 bin konutun el değiştirdiği, demografik sebeplerden dolayı 750 bin adet yeni konut ihtiyacının sürdüğü Türkiye’de konuta talep artarak devam edeceğini belirten GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Fakat sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum...