27 / 07 / 2024

ötv düşerse yabancı yatırımcı gelirmi

ötv düşerse yabancı yatırımcı gelirmi

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, sektörün 2023 hedeflerine ulaşması için yabancı yatırımcıya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bunun gerçekleşmesi için ÖTV’de kademeli indirime gidilmesini istedi...

Yeni ÖTV düzenlemesi hangi araçları kapsıyor ve fiyatlar ne kadar düşecek?

Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV düzenlemesinden sonra Türkiye'de satışa sunulan hibrit modeller içinde fiyatı en çok düşecek modeller araştırılmaya başlandığı kaydedildi. Hibrit modeller içinde fiyatı en çok düşecek modeller hangileri? Düzenlemeden sonra fiyatı en çok düşecek modeller hangileri?

Tebernüş Kireçci: Yabancıya vatandaşlık karşılığı konut satışı yasaklanmalı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre  ülkemizde ocak-haziran döneminde yabancılara konut satışı, yüzde 45,7 azaldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci vatandaşlık karşılığı konut satışının yasaklanması gerektiğine dikkat çekti. 

Yabancıya konut satışı dip yaptı! Rusların tercihi artık Antalya değil Dubai!

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber bu 2 ülkeden göç sonrası Antalya ve İstanbul'da rekor kıran yabancılara konut satışı, 2024'ün ilk 6 aylık döneminde yüzde 45 düşerken, yabancıların tercihi Antalya değil Dubai oldu. 

Ünlü ekonomist açıkladı: Yıl sonunda enflasyon düşerse fiyatlar geriler mi?

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon Haziran ayında yüzde 1,64 arttı. Ancak vatandaşın hissettiği enflasyon açıklananın çok üzerindeydi. Ekonomist Şenol Babuşcu, Temmuz ayında enflasyonun yüzde 3,13 olması halinde, yıl sonu enflasyonunun geçen yıla göre düşük olacağını söyleyerek uyardı...

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te düzenlemeye gidildini söyleyerek '' Yapılan değişikliğe göre, vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında değerleme raporu istenmeyecek'' dedi.

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

2'nci el konut satışları da düşerse asıl o zaman kriz başlar! 

Konutu sübvanse eden 2’nci elde satışların geçen yıl 1,03 milyon adetten 846 bine düştüğünü belirten KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, "2'nci el konut satışları da düşerse asıl o zaman kriz başlar" dedi. İşte sektördeki son durum...

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Dolarda yön değişti. Dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?

Dünyanın önde gelen finans kurumları ve bankalar 2024'te Türk lirasının değer kazanarak, doların 30 TL’nin altına düşeceği öngörülerini arka arkaya açıkladı. Peki dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olursa, ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yeni ev alacaklar merakla düşük faizli konut kredisi kampanyasının ne zaman hayata geçirileceğini araştırıyor. Peki konut kredisi düşerse ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Emlak Konut GYO hisselerinde bu sabah yüzde 9'a yakın gerileme yaşandı. Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024! 

ötv düşerse yabancı yatırımcı gelirmi Haberi

ötv düşerse yabancı yatırımcı gelirmi


Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, sektörün 2023 hedeflerine ulaşması için yabancı yatırımcıya ihtiyaç duyduklarını söyledi. En az 4-5 büyük şirketin Türkiye’de yatırım yapması için zemin hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Sabuncu, bunun gerçekleşmesi için ÖTV’de kademeli indirime gidilmesini istedi.


Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı ve 3. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması 3. Ar-Ge Proje Pazarı ödül töreninde bir konuşma yapan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, 2006 yılından bu yana ihracat şampiyonu olan otomotiv endüstrisinin 50 yılı aşan tecrübesi, birikimi, altyapısı, ürün kalitesi ile dünyanın 190 ülkesine ihracat yapan, 1,7 milyon adetlik üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en önemli üretim merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekti.


Otomotiv endüstrisinin ihracata dayalı bir büyüme sergilediğini anlatan Sabuncu, "Toplam üretiminin yaklaşık...