29 / 04 / 2024

özel halk otobüsleri

özel halk otobüsleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bayramda da hizmet veren görevi başındaki İETT personeliyle bayramlaşırken İstanbul’ a yılsonuna kadar 1705 tane daha modern otobüs alacaklarını müjdeledi...

İstanbul'da toplu ulaşıma 1 Eylül itibariyle zam geliyor!

1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere toplu taşıma ücretlerine ortalama yüzde 10 zam yapıldı...

Otokar açıkladı! Balıkesir'e 55 adet Centro teslimatı gerçekleşti...

Koç Topluluğu şirketlerinden bir olan Otokar, Centro mikrobüsün teslimatlarına devam ettiğini açıkladı. Belediyeler ve halk otobüsleri kooperatifleri için özel olarak yapılan Centro’nun son teslimat adresi Balıkesir olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Ankara Büyükşehir, özel halk otobüslerine gelir desteği verecek! Ücretsiz yolcular için 4, abonman yolcular için 2 TL! 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı birinci toplantısında, özel halk otobüsü (ÖHO) işletmecilerine gelir desteği verilmesine oy birliği ile karar verdi. İşte detaylar...

Halk Otobüsleri'nde ücretli taşıma uygulaması başladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Kooperatifine (TÖHOB) bağlı otobüsler, Ankara'da emniyet ve basın mensupları ile şehit ve gazi aileleri, dışındaki serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasına başladı.

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

Özel halk otobüslerinden ücretsiz kartlara engel

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişileri ayın sadece ilk dört günü araçlara kabul edeceklerini bildirdi.

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi: Ücretsiz ulaşım sona mı eriyor?

Ankara'da Özel Halk Otobüslerinin indirimli ve ücretsiz taşımacılık yapmama kararı almaları üzerine vatandaşlar ''65 yaş ücretsiz toplu taşıma bitiyor mu?'' sorusunu araştırmaya başladı. İşte 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi...

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

Belediye, Akaryakıt Zammının Etkisiyle Ücretsiz Binişleri Sonlandırdı!

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akaryakıta yapılan ÖTV zammının ardından toplu taşıma sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla önemli bir karar aldı.

Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

Dolar ve euro kurundaki artışın etkisiyle uçak bileti fiyatları tavan yapınca, Avrupa seyahatine çıkmak isteyenler alternatif çözüm olarak Esenler Otogarı'ndan kalkan otobüsleri tercih ediyor. Paris'e varmak ise 29 saat süren bir yolculukla gerçekleşiyor.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, 2022 yılının en büyük otobüs ihracatı anlaşmalarından birini Çekya ile gerçekleştirdi. Otokar, Doruk otobüsleri için Usti bölgesinden 90 adetlik sipariş aldı. Sözleşme yaklaşık 14 milyon Euro tutarında.

özel halk otobüsleri Haberi

özel halk otobüsleri


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bayramda hizmet veren İETT, çalışanlarıyla bayramlaştı. Edirnekapı İETT Garajı’nı ziyaret eden Başkan Kadir Topbaş, İETT çalışanlarının bayramını tebrik etti. Ziyarette İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile İETT bürokratları da hazır bulundu.


Çocuklarla da bayramlaşan ve harçlık veren Başkan Kadir Topbaş, İETT’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) en iyi hizmet veren birimlerinden biri olduğunu söyledi. İstanbul’a çok daha kaliteli hizmet vermek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve otobüsleri yenilediklerini belirten Kadir Topbaş, İETT’nin uyumlu çalışma stratejisiyle İstanbul’a kaliteli bir hizmet sunduğunu söyledi.


İstanbul’a yılsonuna kadar 1705 yeni otobüs alamı için çalışma başlattıklarını, bunlardan 758 tanesinin devreye gireceğini müjdeleyen Kadir Topbaş, “Bir otobüs firmasına ‘sizden 300-500 tane otobüs alacağız. Türkiye’de fabrika kur’ denilse kurarlar. İBB’nin halk otobüsleri ve...