03 / 05 / 2024

Pamukkale kara yolu kapatıldı

Pamukkale kara yolu kapatıldı

Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan kara yolu, mülk sahibi olduklarını öne süren bir grup tarafından trafiğe kapatıldı. Yola 'Tapulu özel mülkiyettir, girilmez' yazısı asıldı.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu taşıma sektörünün e-Devlet üzerinden yapacağı işlemlerde indirim limitlerini yükselttiklerini, 32,854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Otobüs ve uçak biletlerine bayram güncellemesi! Bilet fiyatları 1 günde yüzde 50'ye varan oranda zamlandı! 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam uygulandı. Otobüs biletlerine yüzde 50'ye, uçak bilelerine de yüzde 40'a varan oranlarda zam geldi. 

D-100 kara yolu İstanbul istikametinde ulaşım sağlanamıyor!

Bolu Dağı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kar yağışı sebebiyle D-100 kara yolunun Bolu Dağı Bakacak mevkinde bir TIR kayarak yolu kapattı.

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Enflasyonun 2022 yılı başından bu yana hızlı yükselişi pek çok kişiyi borç sahibi ederken, bankalara borçlarını ödeyemeyip kara listeye girenler çifte mağduriyet yaşıyor. Peki kara listeye girmiş olan biri kredi çekebilir mi? Kara listedeki birinin kredi çekmesinin yolu var mı?

Arsa alacaklara müjde! 258 bin 566 TL'den başlayan fiyatlarla 20 arsa satışa sunuluyor! İşte o tarih!

Bayburt Belediyesi, Bayburt ili, Merkez ilçesi, Bayburt-Erzurum kara yolu üzeri Yeni Sanayi bitişiğinde yer alan 20 adet arsayı 258 bin 566 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Pamukkale kara yolu kapatıldı Haberi

Pamukkale kara yolu kapatıldı

Denizli'nin Pamukkkale ilçesine bağlı Pamukkale Mahallesi'nin girişindeki kara yolunun üzerinden geçtiği arazide hak sahibi olduklarını iddia eden bir grup yolu trafiğe kapattı. Kişiler, kara yoluna plastik kasalar koyup şerit çekti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 'Tapulu özel mülkiyettir, girilmez' yazısı asan gruptakiler, kara yolunun geçtiği arazinin tapulu malları olduğunu iddia ederek, haklarının verilmesini talep etti.

Gruptakilerden Bayram Tekin, yolun yaklaşık 4 bin 600 metrekarelik bölümünde 45 kişinin hak sahibi olduğunu dile getirerek, bu yolu 46 gün önce yine trafiğe kapattıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan kara yolunun 1960'lı yılların başında yapıldığını anlatan Tekin, 'O zaman istimlak edilmemiş, şimdi mirasçılarımız buradaki hakkını almaya çalışıyor. Bu yolu 46 gün önce yine kapattık. Belediyeden geldiler, avukatımızla konuştular. 'Yakın bir zamanda anlaşmaya gideceğiz'...