22 / 05 / 2024

parsel mi büyüktür

parsel mi büyüktür

İmar ile ilgili terimler arasında yer alan ada ve parsel birbirine karıştırılıyor. Öyle ki, zaman zaman "Ada mı büyük parsel mi?" yoksa "Ada mı küçük parsel mi?" gibi sorular kafaları karıştırabiliyor...

Büyükçekmece Yeşilyaka Bahçe satışa çıktı! Yeni proje!

Mesa ve Nurol güvencesiyle Büyükçekmece’de inşa edilen şehrin gürültüsünden uzakta, sizi doğa ile özgürleştirecek, göz alıcı yemyeşil dokusuyla büyüleyici Yeşilyaka’nın yeni etabı Yeşilyaka Bahçe satışa çıktı.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Büyükşehirlerde kira bedeli asgari ücretin 1,5 katına çıktı!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, kasım ayı verilerine göre büyükşehirlerde kira bedelinin asgari ücretin 1,5 katına çıktığını söyledi.

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Deprem bilimci Naci Görür açıkladı: Marmara'da olan 4,5 büyüklüğündeki deprem, beklenen İstanbul depremini tetikler mi?

Bilim Akademisi Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündem oldu. İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak? 

Profilo Ankastre Mikrodalga 5.740 TL! Özellikleri neler? En uygu fiyata nereden alınır? 2 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfaklar için en önemli yenilikçi teknolojiye sahip mikrodalga fırınlar sayesinde kısa sürede yemekler hazır. Zamandan tasarruf ettiren mikrodalga fırının kendisi küçük etkisi büyüktür. İşte haberin detayları..

Arçelik’te büyük indirim! Arçelik çamaşır makineleri ne kadar? İşte 18 Ekim 2022 fiyat listesi…

Kaliteli beyaz eşyanın adresi Arçelik’te büyük kampanya başladı. Arçelik çamaşır makineleri indirimli fiyatıyla satışa çıktı. Peki, Arçelik çamaşır makineleri ne kadar? İşte Arçelik 18 Ekim 2022 fiyat listesi…

Altını büyük bir girdap mı bekliyor? Eğer bu olursa yatırımcılar perişan olacak! Uzmanlar şimdi açıkladı

Fed faiz kararı öncesinde doların baskısı altın fiyatları üzerinde görülmeye devam ediyor. Fed faiz artırımlarına devam etmesi halinde altın büyük bir girdap içine mi girecek? sorusu gündemde çalkalanıyor. Uzmanlardan konu ile ilgili şimdi açıklama geldi.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

parsel mi büyüktür Haberi

parsel mi büyüktür

Ada mı büyük parsel mi?

İmar ile ilgili terimler arasında yer alan ada ve parsel birbirine karıştırılıyor. Öyle ki, zaman zaman "Ada mı büyük parsel mi?" yoksa "Ada mı küçük parsel mi?" gibi sorular kafaları karıştırabiliyor.


İmar adası..

Ada, belirli yollarla çevrili imar planların meydana getirdiği parsellerin üzerindeki bir arada olan sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi oluşumuna deniyor.


Ada, dört tarafı sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi doğal ve yapay engellerle çevrilmiş parseller topluluğudur.


İmar parseli..

İmar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şeklidir. 


Yukarıda yer alan tanımlamalardan da anlaşılacağı üzere "Ada mı büyük parsel mi?" sorusunun yanıtı "Ada, parselden daha büyüktür." şeklinde olacaktır.


Parsel nedir?
Ada...