11 / 05 / 2024

patlatma tekniği

patlatma tekniği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, patlatma tekniğini yıkım makinelerinin yıkamadığı binalarda kullanacak. Bakanlık, patlatmayı düşük katlı binalarda değil de 15 ve daha yüksek katlı binalarda kullanacak

İnşaat sektöründe dev binanın yapımı 140 saat sürdü!

Avrupa'nın en büyük 3D baskı inşaat tekniği ile yapılmış olan tek binası The Wave House Veri Merkezi, sadece 140 saatte tamamlandığı kaydedildi. 

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

Profilo BD2076LFXN Üstten Donduruculu Buzdolabı 24 bin 590 TL! Teknik özellikleri neler? En ucuza nereden alınır? 

Profilo üstten donduruculu buzdolabı, geniş iç hacminin yanı sıra sessiz çalışma tekniği ile dört mevsim soğutma ve dondurma işlemini gerçekleştirerek gıdalarınızı muhafaza ediyor. 

Profilo KM8610HTR Çamaşır Kurutma Makinesi 8 kg Isı Pompalı  12 bin 259 TL! En ucuza nereden alınır? Özellikleri neler? 

Profilo çamaşır kurutma makinesi geniş iç hacmi sayesinde tek seferde 8 kg çamaşırı ısı pompalı tekniği ile kurutma işlemini gerçekleştiriyor. 

Luxell LXAF-01 Air Fryer Fritöz en uygun fiyata nerede satılıyor? Özellikleri neler? 22 Şubat 2023 fiyat listesi

Luxell LXAF-01 Air Fryer Fritöz,sıcak hava üfleme tekniği ile pişirme işlemi gerçekleştiriyor.Geniş pişirme haznesine sahip ürün 1850 Watt güç ile çalışıyor.Peki 6 farklı pişirme özelliğine sahip ürünün diğer özellikleri neler? 

Zonguldaklı madenciler ‘domuz damı’ tekniği ile yüzlerce insanı kurtardı! Domuz damı tekniği nedir? Yaşam Koridoru Nedir

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda vatandaşımızı ‘domuz damı’ tekniği ile enkaz altından çıkaran Zonguldaklı madencilerin başarısı ise herkesin takdirini kazandı.

Soğuk hava üfleme tekniği ile gıdalarınız istediğiniz gibi donsun! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabım soğutmuyor diyenler için Profilo, üstten donduruculu no frost soğutma teknolojisini sahip buzdolabını tüketicisine sunuyor. Buzdolabı geniş saklama alanı sayesinde özellikle kalabalık aileler tarafından tercih ediliyor. İşte güncel buzdolabı fiyat listesi

THY’den gençlere iş fırsatı! Hangi birimlerde açık var? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 

Uluslararası alanda faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Türk Hava Yolları, yeni mezunlara ve üniversitelilere iş daveti yaptı.Gençlere mali işlerden tekniğe, satış pazarlamadan bölgesel uçuşlara kadar pek birçok alanda iş fırsatı sunuldu.

Geotek Otomasyon Tekniği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Geotek Otomasyon Tekniği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Ümraniye’de 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Denizeri tarafından açıldı.

Osmangazi Meydanı Projesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Bursa'da Osmangazi Meydanı’nı inceleyen İnşaat Mühendisleri, büyük projeleri dışında emsal azalımı başta olmak üzere inşaat tekniği ve bölgeyi değerlendirmesini nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini iletti.

Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı!

H. Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı.

Konut sektörü için bir pazarlama yöntemi!

Bloomberg'den Ali Çağatay, konut sektöründe faaliyet gösteren pazarlama departmanlarına bir öneride bulundu. Çağatay, "Bu faiz indirim sürecinde, pazarlama tekniğini değiştirebilirlerse, umulan ve beklenen sayıdan daha fazla konut satmaları mümkün olabilir" diyor...

Dbyt Dursun Baysan Yapı Tekniği İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dbyt Dursun Baysan Yapı Tekniği İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Dursun Baysan tarafından kuruldu...

patlatma tekniği Haberi

patlatma tekniği



Ekim ayında başlayacak olan afet riski altındaki alanların dönüşümü için yıkım talepleri gelmeye başladı. Bakanlığa bugüne kadar 70’e yakın yıkım firmasından yıkım teklifi geldi. Bunlar arasında yabancı ortaklı iş yapan Türk firmaları da bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  firmaların yıkım tekniklerinin incelendiğini söyleyerek “Modern, teknolojik ve ayrıştırma yapabilen makinelerle patlatma sistemi nasıl oluyor araştırıyoruz. Zaman içinde zaten bu sistem de kendisini geliştirecek” diye konuştu.


BAKANLIK PATLATMA TEKNİĞİNİ ÇOK KATLI BİNALARDA KULLANACAK


Bakanlık, patlatmayı;  yüksek erişimli makinelerin erişemediği ya da bina üzerine mini yıkım  makinelerinin yerleştirilemediği zor binalar için  kullanacak. Genellikle patlatma 15 ve daha yüksek katlı binalar için...