10 / 05 / 2024

Pembelik Barajına tepki

Pembelik Barajına tepki

Peri Vadisi'nde Peri Çayı üzerine Akpmar İnşaat ve Daranhes tarafından yapılan Pembelik Barajı'nda su tutulmaya başlandı. Bu nedenle Dersim, Elazığ ve Bingöl sınırlarında bulunan 12 köy sular altında kalacak.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından, Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın ilkbahara işaret ederek yaptığı deprem açıklamasına tepki gösterdi. İşte Demirtaş'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar... 

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Belediyelerden Sefaköy-Beylikdüzü metrosuna onay çıkmamasına tepki: Metroma engel olma!

Mega kent İstanbul'da Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamasına, merakla beklenen hattın geçeceği ilçelerdeki belediyeler tepki gösterdi.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Deva Partisi'nden kira fiyatlarına tepki!

Son zamanlarda artan kira fiyatlarına karşı siyasi partilerden tepki gelmeye devam ediyor. Son olarak DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, kiraların vatandaşları mağdur ettiğini dile getirdi.

Pembelik Barajına tepki Haberi

Pembelik Barajına tepki

Baraj yetkilileri, baraj göleti altında kalacak 12 köy sakinlerine bir mektup göndererek, köylerini "derhal" boşaltmalarını istedi. Baraj yetkilileri, köylerini boşaltmayanların evlerinden asker zoruyla çıkartacağı tehdidinde bulundu. 


12 köy sakinlerine gönderilen mektupta, Pembelik Barajı'nda bir ay zarfında su tutulacağı, baraj gölü alanında kalan arazinin, konutun ve müştemilatının tamamının kamulaştırıldığı, kamulaştırma bedellerinin ödendiği ve taşınmazlara el koyma kararının kesinleştiği iddia edildi. Aynca mektuplarda, baraj gölünde su tutulduktan sonra su seviyesinin hızla yükseleceği için köylerin boşaltılması gerektiği, arazi üzerindeki ağaçların arazi malikleri tarafından kesilip arazinin terk edilmesi gerektiğine yer verildi. 


 Doğa Koruma gönüllüsü Haydar Çetinkaya, Peri Vadisi üzerinde yapılan Pembelik ıBarajı'nın hukuksuzluğunun daha önce de dile getirildiğini belirterek, şu an mevcut hali ile acele kamulaştırmanın olmadığını, yürütmeyi durdurma kararının olduğunu vurguladı. Yürütmeyi durdurma kararı...