06 / 05 / 2024

Pendik Taşlıbayır imar

Pendik Taşlıbayır imar

Pendik’in Taşlıbayır bölgesinde kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylandı. Orta ve Dumlupınar Mahalleleri’nde sağlıklı yapılaşmanın önü açıldı. Yeni planlarla binaların otopark sorunu da çözülecek.

Pendik Taşlıbayır'a parsel müjdesi!

Kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylanan Taşlıbayır bölgesinde parselasyon çalışmaları da tamamlanarak askıya çıkarıldı. Böylece Orta ve Dumlupınar Mahallelerinde yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı 85 hektarlık alanda yapılaşmanın önü açıldı.

A101 23-24-25 Şubat'ta fırsat ürünlerini kaçırmayın! A101'de gıdada seçili markalarda indirim!

A101'de 23-24-25 Şubat'ta indirimli ürünlerini satışa sunuyor. A101'de sebze, meyve, kahvaltılık ürünlerde indirim fırsatı sizleri bekliyor. 

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı için tarihler açıklandı! Acil bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı tarihleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TTK işçi alımı tarihleri ne zaman? İş arayanlar acil bakın...

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı, bazı taşınmazlar için ödenmesi gereken bir vergidir. Ticari taşınmazlar için geçerli olan bu vergi, her iş yeri için farklı miktarlarda ödenmektedir. Belirli bir hesaplama formülü olduğu için iş yeri için hesaplanabilir. Peki kira stopajı nedir ve nasıl hesaplanır?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Sarıtaşlı Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu! 

Sarıtaşlı Yatırım İnşaat Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hilmi Sarıtaşlı tarafından kuruldu.

Migros'ta kahvaltılık ürünlerde indirim fırsatı! Keçi peyniri 85, krem peynir 40 TL! 20 Şubat 2023 fiyat listesi

Migros Market, kahvaltılık ürünlerde indirim fırsatını başlattı. Migros'ta keçi peyniri 85, krem peynir 40 TL! Yetişen kapıyor! İşte 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

WhatsApp’ta istemediklerinize nasıl görünmez olursunuz? İşte yöntemler…

Whatsapp, faydalı bir mesajlaşma ve haberleşme aracı olduğu gibi, pek çok tanımadığınız kişi de sizi görebildiği için kimi zaman ekstra güvenliği zorunlu kılıyor. Peki WhatsApp’ta adınızı nasıl görünmez hale getirirsiniz? Profili daha korumalı hale getirmek için başka neler yapılabilir? İşte yanıtla

Pendik Taşlıbayır imar Haberi

Pendik Taşlıbayır imar

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in büyük önem verdiği depreme dayanıklı ve sağlıklı kentleşme, Taşlıbayır’da başlayacak. Kentsel dönüşüme yönelik İmar Planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce onaylanan Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Taşlıbayır Bölgesinde parselasyon çalışması da tamamlandı. Pendik Belediyesi tarafından oluşturulan imar parselleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile iki mahallenin muhtarlığında 22 Mart-22 Nisan tarihleri arasında askıya çıkarıldı. 


TESCİL İŞLEMİ GERÇEKLEŞECEK 

Askı süresi içinde vatandaşlardan gelecek itiraz ve talepler de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek uygun görülen değişiklikler yapılacak. Ardından Tapu Kadastro ve Sicil Müdürlüklerinde tescil işlemi gerçekleşecek. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bölge yapılaşmaya açılacak. 


Yaşanılabilir bir çevre amaçlanıyor

Yeni planda köhnemiş yapı dokusundan arındırılan binaların, depreme dayanıklı hale gelecek şekilde yapılması ve sağlıklı, yaşanabilir bir kentsel gelişme sağlanması amaçlanıyor....