08 / 05 / 2024

\'Perakende Günleri12

\'Perakende Günleri12

Perakende sektörünün geleceğine yön veren Perakende Günleri etkinliği bu yıl 12'nci yılını kutluyor...

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükseldi. Perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 gerileme kaydedildi. İşte o veriler...

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi ekimde geçtiğimiz aya kıyas ile hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 ve inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 arttı. İşte detaylar…

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!

TEPAV'ın açıkladığı perakende güven endeksi araştırmasına katılan perakendeciler işlerin kötüleştiğini belirtti. Fiyatlarda artış bekleyenlerin oranı artarken istihdamda artış bekleyenlerin oranı ise azaldı.

Perakendede zam beklentisi! Marketteki ürünlere zam mı gelecek?

Perakende de büyük bir zam beklentisi oluşmaya başladı. Yapılan Perakende Güven Endeksi (TEPE) anketi de bu durumu ortaya koydu. İşte detaylar!

TMO güncel perakende fiyatlarını açıkladı! Ayçiçek yağı, fındık, pirinç, nohut ne kadar? 20 Haziran 2022 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) güncel perakende ürünlerinin fiyatı belli oldu. Peki TMO'da temel gıda ve bakliyat ürünleri ne kadar? İşte Toprak Mahsulleri Ofisi 20 Haziran 2022 güncel fiyat listesi...

\'Perakende Günleri12 Haberi

\'Perakende Günleri12

 Dünyada ve Türkiye'de perakende sektörüne yön veren isimler ve başarılı markalara ilham veren sektör duayenleri 28-29 Kasım'da gerçekleşecek Perakende Günleri'12 etkiliğinde bir araya geliyor. İki gün boyunca sürecek etkinlikte 16 farklı oturum ve 25 ayrı konuşmacı yer alacak.

Sektörün önde gelen iki ismi Beta Yönetim Kurulu Üyesi Özlem İkişık Barutçu ve Bayraktar Gayrimenkul Genel Müdürü Osman İllez 'in moderatörlüğünde gerçekleşecek Perakende Günleri'12, binlece sektör profesyonellerini ağırlayacak. Perakende Günleri'12'nin bu yıl ki en önemli konuklarndan biri dünya perakendesine yön veren ve tüm dünyada 3.5 milyonu aşan üyesi bulunan National Retail Federation'un (NFR) Başkanı ve CEO'su Mattew Shay olacak. Türkiye'ye ilk kez gelen Shay, sektörün geleceğini ve sektörü nelerin beklediğini anlatacak.

Deneyimlerini aktaracak diğer önemli katılımcılar TAV Havalimanları Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi ve...