05 / 05 / 2024

plansız açılan avm

plansız açılan avm

EVA Gayrimenkul'ün raporuna göre Türkiye genelinde 23 alışveriş merkezi kapatılarak hastane, dershane, ofis gibi farklı kullanım alanlarına dönüştürüldü. Kapanan AVM sayısında istanbul ilk sırada yer alıyor.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Asgari ücrette resmen son dakika depremi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesaplamalarını görenin ağzı açık kaldı! Hemen bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan asgari ücret zammı Tespit Komisyonu toplantılarına 1 ay kala netleşiyor. Asgari ücrette resmen son dakika depremi yaşanıyor. 1 Ocak 2023 asgari ücret hesaplamalarını görenin ağzı açık kaldı! Hemen bakın...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

İBB'den Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmayla ilgili açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin açılan 27 soruşturma hakkında, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın açıklamalarına İBB'den cevap verildi... 

Yüzde 40 ciro açıklaması biraz komik olmuş, AVM’lerde henüz açılan mağaza çok az!

AVM’lerin ilk gün kalabalık olması AVM yatırımcıları ile perakendeciler arasında polemiğe sebep oldu...

Türkiye'de 2019'da kaç yeni AVM açıldı?

2020 yılı Ocak ayı itibari ile Türkiye genelindeki AVM sayısı 436'ya ulaştı. 2019'da kaç yeni AVM açıldı? İşte 2019'da açılan AVM sayısı...

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Marmara Forum AVM plansız mı kaldı?

Bakırköy'de yer alan Marmara Forum AVM’nin imar planları; istinaf mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi. İmar planı değişikliği yaparak kaçak bölümlere af getirmesi karşılığında İBB’ye verilen ve bugün ek hizmet binası olarak kullanılan yapı da plansız k

Plansız ve düzensiz şehirleşme kangrene yol açıyor!

Plansız ve düzensiz şehirleşme ülkemizin ekonomisinde kangrene yol açıyor. Çarpık kentleşmenin çözümü olarak ise kırsal dönüşüm olarak gösteriliyor.

Artık plansız, kontrolsüz, projesiz bina yapma imkanı yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri anarak, "Artık plansız, kontrolsüz, projesiz bir bina yapma imkanı yok. O konuda taviz vermiyoruz."

AVM'lerden cadde mağazacılığına geçilmeli!

Dip dibe açılan AVM'lerin esnafa ve kendilerine zarar verdiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zaman kaybedilmeden cadde mağazacılığına geçilmesi gerektiğini ifade etti. 

plansız açılan avm Haberi

plansız açılan avm
Plansız açılan AVM'ler birer birer kapanıyor Küçük esnafı zor durumda bırakan AVM'ler, artan rekabet karsısında kendileri de ayakta kalmakta zorlanıyor.
Krizdeki AVM'lerden biri olan İstanbul Bayrampaşa'daki ORA AVM, 400 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden biriyken şu anda tamamen kapalı.
AVM'nin yerini ne alacağı ise henüz netlik kazanmış değil.
Uluslararası kriterlere göre AVM'lerin 20 bin metrekarenin üzerinde olması gerekiyor. Kapanan 41 AVM'den sadece 6'sı bu kritere sahip. EVA Gayrimenkul Değerleme ile araştırma şirketi Akademetre'nin hazırladığı rapora göre Türkiye'de 48 ilde toplam 299 AVM şu an aktif durumda. Önümüzdeki dönemde bu sayının 330'a çıkması bekleniyor.
AVM sahibi illerin sayısının 2015 yılma kadar 60'a yükselmesi bekleniyor. 60 ilde toplam 110 yeni AVM açılacağı tahmin ediliyor.
Tahminler 8,3 milyon metrekare olan kiralanabilir AVM alanının ise...