19 / 07 / 2024

plaza yerine köşkte iş yapanlar

plaza yerine köşkte iş yapanlar

İstanbul’da Boğaz’ın muhteşem görüntüsünü hiçbir şeye değişmeyen şirketlerin sayısı artıyor. Şu anda köşkleri veya yalıları mesken tutanların sayısı 10’u bulmuyorsa, bunun en önemli nedeni metrekare sorunu ve koruma altında oldukları

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Türk mimarlık tarihinin en ikonik binaları arasında gösterilen İstanbul Cevizlibağ'daki eski Tercüman Gazetesi Binası yeni adıyla Toya Plaza yıkıldı.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Zamlı emekli maaşlarında çok gizli detay çekmeceden çıktı! Hesaplama yöntemi sil baştan değişti!

Son torba yasa teklifinin Meclis'te onaylanmasıyla, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaş artışları hesaplama yöntemi değişti. Yeni düzenlemeye göre, zam hesaplamalarında taban maaş yerine kök maaş temel alınacak.

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

Deneyimli ekonomist Işık Ökte, 2022 yılında finans piyasalarında yaşanan gelişmeleri ve 2023 senesine ait öngörülerini paylaşırken, borsa tarihinde buna benzer iki tane yıl yaşandığını söyledi.

Kovid-19'dan sonra ofisler nasıl olacak?

Kovid-19 salgını pek çok alanda olduğu gibi çalışma hayatında da kuralları yıktı, alışkanlıkları dönüştürdü. Uzmanlar, salgının ardından da evden ve esnek çalışma modellerinin süreceğini, bina ve plaza sisteminde küçülme olacağını belirtiyor.

Köy yerine kırsal mahalleler geldi!

Büyükşehir Belediyesi statüsüne sahip 30 ildeki 16 bin 220 köy ve 1053 belde mahalle yapıldı. Köy ve belde statüleri kaldırıldı. Peki yasa kapsamında yapılan düzenlemeler ne? İşte detaylar...

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'daki 10 dönümlük arazide 'külliye' inşa edilmesine tepki gösterdi. Alban, "4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yerine meclis binası yapılacak!

30 Ekim'de İzmir depreminde orta derece hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılıp, yerine meclis binası yapılmasına karar verilmişti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Altan Altın, bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.

Hasan Akgün: Deprem sorununu çözelim, İstanbul bizi alkışlasın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmak yerine kısır tartışmalarla zaman geçirdiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  İstanbul depremi sorununun çözümü için çağrıda bulundu. 

Mardin'de yıkılan caminin yerine yenisi inşa ediliyor!

Mardin'in Derik ilçesindeki 1953 yılında inşa edilen ve tahribata uğradığı için yıkılan Merkez Camisi'nin yerine yenisinin yapılması çalışmalarına başlandı...

Van'da yıkılan evlerin yerine çelik konstrüksiyonlu yeni evler yapılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan deprem sebebiyle Van'da yıkılan ve ağır hasar gören evlerin yerine, çelik konstrüksiyonlu yeni evlerin yapılacağını dile getirdi.

Uyanık müteahhitler otel yerine rezidans inşa ediyor!

Çeşme'de bazı inşaat firmaları, otel yapmak için ruhsat alıyor ve otel yerine rezidanslar yapıyor. Havuzlu rezidanslar, yüksek fiyatlarla satılıyor. Birçoğu yazlık olarak kullanılan rezidanslar, Çeşme turizmini de olumsuz etkiliyor...

Sinpaş Gökorman ile müstakil ev konforu!

Sinpaş’ın özel tasarlanan projesi Gökorman şeffaf oda konutlarıyla dikkat çekiyor. 426 konut bulunan Gökorman'da duvarlar yerine şık cam panellerle bölünen odalarıyla dört mevsim Çekmeköy Ormanı manzarası izlenebiliyor. 

plaza yerine köşkte iş yapanlar Haberi

plaza yerine köşkte iş yapanlar


İstanbul’un en önemli simgelerinden biri eşsiz Boğaz’ıysa, diğeri de onsuz düşünülemeyecek, yalıları ve köşkleridir. Her birinin geçmişi birkaç asra dayanan ve yapıldıkları dönemin ileri gelenlerinin kullandığı bu köşk ve konakların günümüzde büyük otel olarak kullanılması yeni bir durum değil. Fakat bu mekanlar sayıları az da olsa artık bazı şirketlerin merkez ofisi olarak da hizmet veriyor. Boğaz’ın tarihi köşk ve konaklarını merkez ofis olarak kullanan şirketler arasında en başta Nakkaştepe tesislerindeki Koç Holding sayılabilir kuşkusuz.


Bayraktar Holding’den Eren Holding’e Mesa Mesken’e, Borusan’dan Alarko ve Demsa Group’a kadar birçok holding ve grubun da Boğaz’ın en değerli bölgelerindeki mekanlarında mesai yürüttüklerini vurgulayalım.


Köşklerin ofis olarak kullanmanın ne kadar yaygın olduğunu ve köşklere şirketlerin ilgisini İstanbul Emlakçılar Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşı’ya soruyoruz. İstanbul'un tarihi...