02 / 05 / 2024

Rant için ‘sorti yapan’ bozuyor

Rant için ‘sorti yapan’ bozuyor

İnşaat sektörüne belli dönemlerde giren ama asıl işi farklı olan bazı firmaları eleştiren Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, “İnşaatta kalıcı olmayan firmaların yarattığı sorunlar kamuyu, rant vergisi isteme noktasına getirdi” dedi.

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

TÜRMOB tarafından hazırlanan deprem raporuyla ilgili bilgi veren Emre Kartaloğlu, İstanbul için de alarm zillerinin çaldığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Galata Kulesi için torba yasaya madde eklendi! Galata Kulesi’ne rant yolu açılıyor mu?

İBB’nin elinden alınınca yargı engeline takılan Galata Kulesi için, kanun adımı atıldı. Kulenin dernek ve vakıflara kiralanması endişesi gündemde. İşte ayrıntılar...

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

CHP, Kanal İstanbul için TBMM'de komisyon kurulmasını istedi!

CHP'li Özgür Özel, Kanal İstanbul güzergahında yapılan mülkiyet değişikliklerinin tespit edilip ortaya çıkan rantın açığa çıkarılması, projenin yaratacağı tahribatların belirlenmesi için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Kanal İstanbul için çok ciddi uyarı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, çılgın proje Kanal İstanbul için çok kritik uyarılarda bulundu.  Gökçe, "Bu İstanbul'un kuzeyini imara açacak rant projesidir. Kentin nüfusu 25 milyon olacak. İstanbul Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü'yle birlikte Trakya'da bölge nüfusu

Ünal Aysal yetki alamadığı Riva projesi için gelmek istiyor!

Karabükspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da maçın ardından konuşan Levent Nazifoğlu, ''Galatasaray'daki geçmiş harcamaları araştıran dedektiflik firması var, rapor çıkacak. 500 milyon dolarlık rant var. Ünal Aysal, Riva için yetki istedi, alamadı ve gitti. Şimdi gelmek istiyor" dedi.

Fethi Yaşar: Rant için değil, kent için dönüşüm yapıyoruz!

AKG Gazbeton, Ankara Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde kentsel dönüşümde gazbeton kullanımının öneminin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde bölge için yaptıkları çalışmaları anlattı ve “Önceliğimiz vatandaşın istediğidir” dedi.

OSB’ler için yeni kanun geliyor!

Yeni teşvik paketinin ardından stratejik önemi artan OSB’ler için yeni kanun geliyor. Rantın bitmesi, bürokrasinin azalması ve FETÖ’nün temizlenmesini içeren tasarı 300 OSB’yi yeniden dizayn edecek

Rant için ‘sorti yapan’ bozuyor Haberi

Rant için ‘sorti yapan’ bozuyor

Son haftalarda tartışılan sanayi ve inşaat sektörü karşılaştırmasını değerlendiren Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Başkaban Yardımcısı Ali Babacan’ın ‘inşaata değil, sanayiye dayalı büyümeliyiz’ açıklamalarına katıldığını söyledi. İnşaat sektörüne bazı dönemlerde geçici beklentilerle giren firmaları eleştiren Çelik, “Bizim işimize farklı sektörlerden çok sayıda firma sorti yapıyor. Bir gireyim çıkacağım diyen firmalar var. İnşaatta bal var gelelim, kaymak var gelelim diyor, yoksa gidiyorlar. Bu firmaların yarattığı rant ekonomisi kamuyu rant vergisi istemeye itti. Şirket şimdi alayım değerlenince satayım şeklinde yaklaşınca, kamu da 3. havalimanıyla değerlenen yatırımından pay alırım diyor” dedi.  Rant vergisinin Avrupa’da ve Ortadoğu’da örnekleri olduğunu belirten Çelik, İran’da aldıkları bir teklifte kendilerinden metrekare başına 2 bin dolar vergi istendiğini söyledi.


6 MİLYARLIK 10 PROJE

Bu yıl Sinpaş’ın 40’ıncı yıllını kutladıklarını...