28 / 04 / 2024

rayiç değeri nedir

rayiç değeri nedir

Rayiç bedel nedir? Arsa rayiç bedel hesaplama formülü nedir? Rayiç bedel ile ilgili tüm sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Bitcoin'in gerçek değeri ne?

Geçtiğimiz haftalarda 52 bin doları geçen Bitcoin ani bir düşüşle 40 bine kadar geriledi. Peki, Bitcoin'in değeri nedir? İşte detaylar...

Rayiç bedel nedir? Bir parselin rayiç değeri nasıl hesaplanır?

Bir parselin rayiç değeri, toprağı ve araziyi üzerinde bulunan parçalarıyla, özellikle bina ve diğer ek yapı tesisleriyle birlikte hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Kocaeli Başiskele'nin konut değeri yükseldi!

Konut projeleri ve üretimi konusunda İzmit, Kartepe, Başiskele üçgeninde, son yılların yükselen değeri ve üçgenin en tepesinde Başiskele olduğunu herkes biliyor ve görüyor. Peki neden?

Katarlılar'ın Londra’da sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolar!

Londra'daki Katarlılar'ın sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolara ulaştı. Böylece, Londra'nın en pahalı semtlerinden sayılan Mayfair'in 4'te 1'i Katarlıların eline geçmiş oldu. Bölgede Katarlıların sahip olduğu ev sayısı 4300'e ulaştı.

Sitelerdeki dairelerin emlak değeri nasıl artar?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetimleri ve emlak değeri artışı' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

3. Köprü güzergahındaki arsaların değeri son 6 yılda yüzde 20 arttı!

3. Köprü ve bağlantı yollarının güzergahı üzerinde arsa satın alanlar şimdiden ihya oldu. Bölgedeki köylerde arsaların değeri son altı yılda 20 kat arttı. Projenin tamamlanmasıyla fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor...

Yaşam ve yatırım değeri Balance Güneşli!

Balance Güneşli, satın alınılabilir veya kiralanabilir ofis ve yaşam alanları ile ''yeni bir yaşam ve yatırım değeri'' olarak öne çıkıyor.Bölgeye prestij kazandıracak proje, değerli bir yatırım aracı olarak görülüyor...

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli'nin ekspertiz değeri 140 milyon dolar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı. Özbek Mecidiyeköy'deki otelin ekspertiz değeri 140 milyon dolar olduğunu belirtti.

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

Merkez Bankası'nın Levent'teki arazisinin değeri mi düştü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı plan değişikliği ile değeri en az 250 milyon dolar olan Merkez Bankası’na ait arazinin kıymetini sıfırladı.

New York'un emlak değeri 1 trilyon doları aştı!

ABD'NİN New York kentinin emlak değeri tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Meksika'nın 2014'teki gayri safi yurt içi hasılası 1 trilyon dolardı. New York'un emlak değeri bu rakamı geçti.

Van AVM ile bölgenin değeri artacak!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Van AVM kentin modern şehirleşme yolundaki kılavuzlarından olacak. VAN AVM’nin yaşam merkezi konsepti, ‘Yeni Van’ için yön verecek. Hem Van’ın, hem bölgenin değeri artacak ” dedi.

rayiç değeri nedir Haberi

rayiç değeri nedir

Arsa rayiç bedel hesaplama!

Rayiç değer olarak da nitelendirilen rayiç bedel, gayrimenkullerin alım satım fiyat değerlerini ifade ediyor. Rayiç bedeller, konutlar için, arazi ve arsaların satış rakamına yansıyor. Söz konusu bedelin belirlenmesindeki faktörler o günün koşulları olarak karşımıza çıkıyor.


Bu faktörler arz ve talep dengeleri ile semt, ilçe, mahalle, sokak, merkez ve çevresi, manzara, ulaşım, evin eski ya da yeni oluşu gibi faktörler olarak sıralanıyor. 


* Semtin özellikleri,

* Semtin oluşumu, 

* Semtin konumu,

* Semtte yer alan önemli eğitim merkezleri,

* Semtin sahip olduğu doğal ve mimari güzellikler,

* Semtte yaşayan kimselerin sosyo-ekonomik durumu,

* Bölgede yer alan alışveriş merkezleri, dükkanlar, eğlence merkezleri, önemli konut projeleri,

* Semtin bulunduğu lokasyon, merkezi bölge olması ya da merkezi bir bölgeye olan yakınlığı.


Yukarıda belirtilen faktörlerin seviyesi, rayiç bedeli etkiliyor. Örneğin, konum...