07 / 05 / 2024

Riskli binalarda kira yardımı

Riskli binalarda kira yardımı

Riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine kadar Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. İşte riskli binalarda kira yardımı ile ilgili esaslar...

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Güçlendirme hangi durumlarda tercih edilmeli?

Riskli binalarda oturan vatandaşlar binayı yıkıp yeniden yaptırmanın maliyeti yüksek olduğu için güçlendirme çalışmaları ile ilgili detayları araştırırken, İnşaat Doktoru da X hesabı üzerinden güçlendirme ile ilgili merak edilen detayları paylaştı. 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Evi kentsel dönüşüme girenlere müjde! Kira yardımları artıyor!

Riskli yapıların dönüşümü için yatırım değeri 110 milyar TL olan 330 bin konut ve sosyal binaların yapımı devam ederken, kira yardımlarında da yükseliş bekleniyor. Hak sahiplerine 2021’de ödenen toplam 1 milyar TL'lik kira yardımı, bu yıl 1,2 milyar TL'ye yükselecek. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emsal kira bedeline göre beyanname!

Kira geliri vergisinde binalarda ve arazide emsal kira bedeli, söz konusu yer için yetkili özel mercilerce veya mahkemece tespit edilmiş bir kira bedeli mevcutsa bu tespit edilmiş değer olarak belirtilir. Peki emsal kira bedeline göre beyan nedir?

Kentsel dönüşüm Rize'de kira ücretlerini artırdı!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentsel dönüşüm ile birlikte bölge kira ücretleri arttı.

Riskli binalarda oturanlara 'vergi' avantajı!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için düğmeye bastı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV yüzde 1 olacak.

Riskli binalarda kira yardımı Haberi

Riskli binalarda kira yardımı

Riskli binalarda kira yardımı!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olduğu tespit edilen ve anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. 


Riskli yapı kira yardımı için başvurular il Müdürlüklerine yapılıyor. İl Müdürlüğü kendisine yapılan bu riskli yapı kira yardımı talebini Bakanlığa iletiyor.


Talebin uygun görülmesi halinde yıkılacak riskli konut maliklerine aylık 600 Türk Lirasını geçmeyecek kira yardımı yapılıyor. Kira yardım ise, 18 ayı geçemiyor.


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir.


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar...