28 / 07 / 2024

riskli evler nasıl belli olacak

riskli evler nasıl belli olacak

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlar ve riskli yapılar belirlenerek bu alanlardaki riskli yapıların yıkılarak yeniden yapılması sağlanıyor. Peki, riskli evler tapuda belli olacak mı? İşte yanıtı...

İBB asgari ücretliye ve emekliye ne kadar kira yardımı verecek? İBB-KİPTAŞ kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? 

KİPTAŞ ve İBB tarafından riskli yapısını KİPTAŞ ile yenilemek isteyen vatandaşların yapım maliyetine yüzde 40 ile 65 arasında destek verileceği açıklandı. Peki İBB-KİPTAŞ kentsel dönüşüm projesi kira yardımı ne kadar? Nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

Bu sistemle evler ucuza satılıyor: Kira Garanti Sistemi nasıl işliyor? 

Kira Garanti Sistemi son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki Kira Garanti Sistemi nasıl işliyor? İşte ayrıntılar... 

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Geçmiş zamanlarda Anadolu'da ev yaptırmak isteyen kişi hemen işe girişmez öncelikle ustayı ararmış. Peki bu süreç nasıl işliyordu? Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

riskli evler nasıl belli olacak Haberi

riskli evler nasıl belli olacak

Riskli evler tapuda belli olacak mı?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanlar ve riskli yapılar belirlenerek bu alanlardaki riskli yapıların yıkılarak yeniden yapılması sağlanıyor.


Bu çalışmalar kapsamında konutu riskli olarak tespit edilen vatandaşların yapılan risk tespitine karşı itiraz etme hakkı bulunuyor.


Yapılan itirazdan sonra tekrar incelemeler yapılıyor. Yapı için yine "riskli" olduğu tespiti yapılırsa; kat maliklerine 60 günlük bir süre veriliyor. Bu süre içerisinde kat malikinden konutunu boşaltması isteniyor.


Tapuda riskli bina şerhi tam da bu noktada karşımıza çıkıyor. Kat malikine verilen bu 60 günlük süre içerisinde yapılacak herhangi bir devir işlemi için tapuda "Bu bina risklidir." şerhi konulacak. Böylece, alım, satım, devir işlemlerinde binanın riskli olduğu tapuda görülecek. 


Riskli bina üzerinde ipotek olması durumu..

Kentsel Dönüşüm Kanununda yer alan esaslara göre, riskli binaların sicilinde...