22 / 11 / 2024
fuzul

riskli yapı tespiti

riskli yapı tespiti

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

O bölgeler öncelikli dönüşüm kapsamına alınıyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi riskli yapılan tespiti ve kentsel dönüşüm teşvik edilecek.

Riskli binalarda oturanlar dikkat!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Risk tespiti nasıl yaptırılır?'' sorusunu yanıtladı....

40 bin kişi bina kontrolü için başvurdu!

İstanbul depremi ve sonrasında yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zemin Etüt Şube Müdürü Hüseyin Alan, 40 binin üzerinde vatandaşın bina kontrolü için başvuru yaptığını söyledi.

Riskli yapılar için dört aşamalı süreç!

Muhtemel bir afette içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapılarla ilgili süreç "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" aşamalarını içeriyor...

Deprem odaklı kentsel dönüşüm şart!

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından inşaat malzemesi üreticilerinden, müteahhitlere, mimar ve mühendislerden yalıtımcılara kadar sektörün tüm kolları açıklamalarında aynı noktayı gösterdi...

Vatandaşlara 'riskli yapı tespiti' imkanı!

Yapılarının deprem, sel gibi muhtemel bir afet nedeniyle riskli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespitlerini hayata geçiriyor.

Eviniz ne kadar sağlam?

Dün İstanbul’da meydana gelen deprem ‘Evim ne kadar sağlam? sorusunu sordu. Uzmanlar göre binasıyla ilgili endişe edenler için ilk adım deprem dayanıklılık raporunun alınması oldu.

Riskli yapıya Ankara merceği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların belirlenmesi için yerel yönetimlerden istenilen ‘5 yıllık Acil Eylem Planı’ için verilen süre 19 Mayıs’ta doluyor.

31 soruda riskli yapı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na riskli yapılarla ilgili sorulan 31 soru ve cevaplarını sizler için derledik. İşte tüm detaylarıyla 31 soruda riskli yapı....

5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştüreceğiz!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yılda 1,5 milyon konut dönüştüreceklerini, İller Bankası'nın dönüşeme 4 milyar liralık kaynak sağlayacağını söyledi.

Riskli yapı nasıl belirlenecek? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediyelere talimat verdi. Riskli yapılar belirlenip yıkılacak. Peki süreç nasıl işleyecek? Başvurular için neler gerekiyor? Yıkım yerine güçlendirme alternatif olabilir mi?

Depremle ilgili dönüşümde kararlıyız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı bu seferberliği, bedeli ne olursa olsun, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi..

Cumhurbaşkanı: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum!

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapıların tahliyesine ilişkin, "Bu konuda halkımdan destek bekliyorum. Çünkü ben vatandaşımı, milletimi seviyorum. Bu adımı atmamız lazım." dedi...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespiti zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılarak yerine yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında riskli binalarda oturan vatandaşlar risk tespiti yaptırmak için harekete geçti. Peki riskli yapı tespiti itirazı nasıl yapılır? İşte riskli yapı tespitine itiraz 2021...

Riskli yapı tespiti ücreti 2021!

Yaşı 20 yıl ve üzerinde olan binalarda oturan vatandaşlar evlerini yenilemek istiyor. Peki risk tepsiti nasıl yapılıyor? Risk tespitinin ücreti ne kadar? Devlet desteği var mı? İşte riskli yapı tespiti ücreti 2021...  

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

riskli yapı tespiti Haberi

riskli yapı tespiti

Yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Teknik verilere dayanan bu incelemeye ise riskli yapı tespiti deniyor. 

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlara başvuru yapmak gerekiyor.

Lisanslandırılmış kurum ve kuruluşların tam listesine Bakanlığın internet sitesindeki "https://altyapi.csb.gov.tr/riskli-yapi-tespiti-ile-ilgili-kuruluslar" linkinden ulaşılabiliyor.

Riski yapıda oturan gayrimenkul sahiplerinden birinin şahsen yada kanuni temsilcisi aracılığı ile başvuru yapması riskli yapı tespiti sürecinin başlaması için yeterli oluyor. Başvuru için çoğunluk kararı aranmıyor. Riskli yapı tespiti başvurusunda bulunmak için gayrimenkul sahibinin kimlik fotokopisi ve tapunun ibraz edilmesi gerekiyor. 

Riskli yapı olduğu belirlenen binaların raporları, incelemeyi...