07 / 05 / 2024

riskli yapılar için kira yardımı

riskli yapılar için kira yardımı

Riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine kadar Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. İşte riskli binalarda kira yardımı ile ilgili esaslar...

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 399 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları...

Türk Hava Yolları iç hat uçuşları için bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında iç hatlarda yapılacak uçuşlarda 399 liradan başlayan avantajlı bilet uygulaması başlatıldı.

riskli yapılar için kira yardımı Haberi

riskli yapılar için kira yardımı

Riskli binalarda kira yardımı!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olduğu tespit edilen ve anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. 


Riskli yapı kira yardımı için başvurular il Müdürlüklerine yapılıyor. İl Müdürlüğü kendisine yapılan bu riskli yapı kira yardımı talebini Bakanlığa iletiyor.


Talebin uygun görülmesi halinde yıkılacak riskli konut maliklerine aylık 600 Türk Lirasını geçmeyecek kira yardımı yapılıyor. Kira yardım ise, 18 ayı geçemiyor.


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir.


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar...