10 / 08 / 2024

rüşvet operasyonunun borsaya etkisi

rüşvet operasyonunun borsaya etkisi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen polisin ‘Büyük Rüşvet’ adını verdiği operasyonlar piyasaları da vurdu. Borsa İstanbul’da BIST-100 Endeksi günü yüzde 5.21’lik kayıpla 70.946 puandan kapattı....

Uzman isimden borsa yatırımcısına uyarı: Borsadan kaçmayın aksine borsaya ağırlık verin!

Mayıs sonu itibarıyla bordada tüm yatırımcıların portföy değeri geçen yılın sonuna göre yüzde 41 artışla 5 trilyon 849 milyar 412 milyon liraya yükseldi. Borsaya ilgi giderek artarken uzman isimden yatırımcılara borsadan kaçmayın uyarısı geldi. 

Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturmasında son dakika: 23 şüpheliye dava açıldı!

İstanbul Büyükçekmece'de temelsiz 144 villadan meydana gelen 8.5 milyar Türk Lirası değerindeki lüks siteye rüşvet karşılığı ruhsat verdiği belirlenen CHP'li belediye hakkında soruşturma tamamlandı. İşte detaylar...

'Ev ve araba satılıp borsaya girilmez' diyen borsa uzmanı yatırımcıları uyardı! 

Borsa, yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor. Yatırım tercihini borsadan yana kullanmak isteyen yatırımcılara ise uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Bunlardan da biri de 'ev ve araba satılıp borsaya girilmez' uyarısı oldu...

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Mürüvet Sönmez ve Suavi Rüştü Sönmez ortaklığında kuruldu.

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

İşte borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları! Borsaya yatırım yapmadan önce mutlaka bu haberi okuyun!

Hisse senedi yatırımlarında kaybetmek de var kazanmak da… Özellikle borsaya yeni giren yatırımcıların çok dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıyor. İşte investin.com uzman yazarlarının 10 soru ve cevapta hazırladığı borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları… Detaylar haberimizde.

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Sıfır otomobil satışı yapan bayiler cezalara kesin cezalara karşın bu defa engelli bireyler için tanınan hakka da göz dikti. Bayiler, araç satışı konusunda ÖTV muafiyeti bulunan engellilerden 100 bin ila 200 bin TL arasında ücret istiyor ve vermeyenlere de satış yapılmıyor.

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

rüşvet operasyonunun borsaya etkisi Haberi

rüşvet operasyonunun borsaya etkisi


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen polisin ‘Büyük Rüşvet’ adını verdiği operasyonlar piyasaları da vurdu. Borsa İstanbul, yüzde 5.2’lik kayıpla dünyanın en fazla değer kaybeden borsası olurken, işlem gören şirketlerin değeri bir günde 26 milyar lira eridi. Halkbank hisseleri yüzde 12.34, Emlak GYO hisseleri yüzde 12.45 değer kaybetti.


Dün sabah saatlerinde başlayan operasyonu hükümet ile Gülen Cemaati arasında dershanelerin kapatılması tartışmalarıyla tırmanan gerginliğin yeni bir safhası olarak algılayan piyasalar yerle bir oldu. Borsa İstanbul’da BIST-100 Endeksi günü yüzde 5.21’lik kayıpla 70.946 puandan kapattı. Borsa İstanbul, dün dünyanın en fazla değer kaybeden borsası oldu. Dün yaşanan yüzde 5.21’lik düşüş 3 Haziran’da Gezi olayları sonrasında yaşanan yüzde 10.47’lik kayıptan sonra bu yılın en büyük ikinci düşüşü oldu. Borsa İstanbul’da şirketlerin toplam piyasa değeri...