18 / 05 / 2024

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu'nda görevli Konsolos Vladimir Biryukov, Rusların dünya üzerindeki ilk tatil mekanı tercihlerinin Antalya olduğunu söyledi

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Ramazan pidesi ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve Antalya'da pide fiyatları açıklandı!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 60 lira olacağını kaydederek, İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram olacak ramazan pidesinin 15 liradan satılacağını açıkladı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında her iki ülkeden de çok sayıda insanın Antalya’ya göç etmesi ve burada ticari faaliyetlere başlamaları ile birlikte kurulan şirket sayısında yüzde 527 artış olduğu açıklandı.

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde 55 bin 21 olduğunu ve bu satışlardan yüzde 20’si yani 11 bin 334’ü Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığını söyledi.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Haberi

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu
Rus Konsolos, Moskova'ya uçakla 10 saat uzaktaki şehirlerde yaşayan Rusların bile tatil tercihlerini Antalya'dan yana kullandığını belirtti. Vladimir Biryulov, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti. Biryulov ziyaretteki konuşmasında Rusların son 10 yıl içinde Antalya'ya olan ilgilerinin arttığını söyledi. Moskova'ya uçakla 10 saat uzaklıktaki şehirlerde yaşayan Rusların bile tatil için Türkiye'yi tercih etmesinin önemli bir gösterge olduğunu dile getiren Biryulov, "Antalya'ya gelen Rus turistlerin önemli bir çoğunluğu Manavgat'ta tatil yapıyor. Manavgat, Rus turistler için çok önemli turizm şehri. Ruslar kültür turizminde Side Antik Kent'i, su sporlarında ise Köprülü Kanyon'u tercih ediyor. Bizzat kendim 6 defa Köprülü Kanyon'da rafting yaptım. Side Antik Kent, Manavgat Irmağı, Oymapınar, Titreyengöl, Kızılağaç ve Manavgat Barajı doğal güzelliğiyle Rusları büyülüyor. Geçen yıl olduğu gibi bu...