02 / 05 / 2024

Rusya ile normalleşme süreci inşaat sektörü

Rusya ile normalleşme süreci inşaat sektörü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uçak krizi sonrası bir araya gelmesi tüm sektörlerde olduğu gibi, inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı.

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son derece dinamik olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız takip edildiğini belirtti. Bolat, “Otomotivde normalleşme artarak devam edecek” dedi.

Şile Ahmetli, Meşrutiyet ve Ova bölgesinin 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Şile ilçesi, Ahmetli, Meşrutiyet Mahallesi ve Ova Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Yeni ve ikinci el otomobillerle ilgili önemli bir gelişme! Bakan Bolat, "1 Kasım itibariyle başlıyor" dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasasında normalleşme sürecinin başladığını belirtti. Dün gerçekleştirdiği açıklamada, piyasada istikrarsızlık yaratan unsurlara 1 Kasım itibariyle yaptırımların getirileceğini duyurdu. Aynı zamanda yeni düzenlemelerin olduğunu da açıkladı.

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

İstanbul’dan rekor üstüne rekor! 10 ayda yüzde 59 arttı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre kısıtlanan hava yolu taşımacılığı, normalleşme süreci ile birlikte adeta coştu. İstanbul’daki havalimanlarından 10 ayda 78 milyon 985 bin 829 kişi uçtu.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

İstanbul’daki Rusya-Ukrayna zirvenin ardından altın-dolar düştü, borsa yükseldi

İstanbul’da Rusya ile Ukrayna arasında yapılan barış müzakerelerinin ardından piyasalarda hareketlilik yaşandı. Altın ve dolar düşerken, borsa yönünü yukarı çevirdi. Peki altın, dolar, euro ne kadar? Gram altın kaç TL oldu? İşte detaylar…

Rusya ile normalleşme süreci inşaat sektörü Haberi

Rusya ile normalleşme süreci inşaat sektörü

Türkiye ve Rusya arasındaki uçak krizinin aşılması sonrası iyileşmeye başlayan ilişkiler, turizmciler kadar inşaat sektörünü de oldukça sevindirdi. Sektörün önemli aktörleri, yeni dönemde hem Rusya’da iş yapan müteahhitlerin çalışmalarını artırarak devam edeceğini, hem de Rusların ülkemizdeki yatırımlarının süreceğini kaydediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uçak krizi sonrası bir araya gelmesi tüm sektörlerde olduğu gibi, inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı.


Rusya’nın Türk inşaat sektörü için en önemli pazarlardan biri olduğunun altını çizen Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti.


 


Krizin aşılmasının ardından Türk müteahhitlerin çalışmalarına...