17 / 05 / 2024

Rusya ile olan kriz gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

Rusya ile olan kriz gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerilimin etkileri her alanda hissedilmeye başladı. Gayrimenkul satışının en fazla yapıldığı Rusya’dan ön anlaşma iptalleri gelmeye başladı. Şuana kadar yapılan tüm alım anlaşmaları iptal edildi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bolat, söz konusu görüşmeye ilişkin, "Irak ile olan ticaretimizi çeşitlendirerek artırmak konusunda önceliklerimizi ifade ettik" şeklinde konuştu.

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Almanya alarm veriyor! 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketi yolda!

Alman hükümeti, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle yaşanan enerji krizi sonrası hane halkını ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı. İşte haberin detayları..

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artış! Doğalgaz kesintisi mi yaşanacak? İşte detaylar!

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artışlar devam ediyor. Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana doğalgaz ve kömür fiyatları rekor kırdı. İşte detaylar!

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

30 liraya yaklaşan benzinin fiyatı düşecek mi?

Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna savaşı sonrası tüm zamanların zirvesine yakın seyrederken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yeni bir tahmin geldi.

Pirinç krizine adım adım! Pirinç krizi mi başlıyor? Pirinç fiyatları artacak mı?

Pirinç fiyatlarına dair araştırmalar hız kazandı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileri gıda piyasasında hala etkisini gösteriyor. Pirinç fiyatlarındaki son artışlar neyi gösteriyor? Pirinç fiyatları artacak mı? İşte detaylar!

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Dünya piyasası bir anda hücum etti! Altının veliahtı gümüş parlak günlerini yaşıyor! İşte aylık getirisi

Rusya ile Ukrayna arasında süregelen çatışma ve artan enflasyonist baskıların güvenli liman teklifl erini yükseltmesiyle gümüş de en parlak dönemlerini yaşamaya başladı. 6 haftadır zirveden inmeyen gümüş ons başı 26 dolardan işlem görüyor. Aylık getirisi ise en az yüzde 3.

Putin'in son dakika açıklaması petrol fiyatlarını zıplattı! Türkiye'de benzin ve motorine büyük zam mı geliyor?

Putin, Ukrayna'nın Rusya ile İstanbul'da yaptığı anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik." dedi. Putin'in konuşması savaşın durmayacağını gösteriyor. Brent petrol yeniden yükselişe geçti. Türkiye'de benzin ve mazota yüksek zam yolda!..

Rusya ile olan kriz gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi Haberi

Rusya ile olan kriz gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edinmesine kolaylık getiren ve 2012 yılında yürürlüğe giren yasanın Türkiye’de yabancılara yönelik gayrimenkul satışlarında ciddi bir artış yaşanmıştı. Antalya’nın Alanya ilçesinde 2012′den bu yana 79 ülke vatandaşı yaklaşık 38 bin taşınmaz satıldı. Gayrimenkul alan yabancılarda ilk sırayı Yabancıların yerleşik yaşam için tercihlerinin başında yer alan Alanya’da ilk sırada Ruslar alırken bunu Almanlar ve Norveçliler takip ediyor. Sadece Rus’lar 2014 yılında 5 bin 712 konut Yıllık ortalama 5 milyon Euro gibi bir ekonomik paya sahip olan Ruslara yönelik emlak satışını Rusya’da yaşanan devalüasyonun ardından bu kez de uçak krizi vurdu. Alanyalı emlakçılar 2016′da satışların yeniden artmasını umut ederken 24 Kasım’da Türk hava sahasını ihlal eden Rus jetinin düşürülmesinin ardından yaşanan siyasi kriz satışları biranda durdu. Rusya’dan Alanya’da...