04 / 10 / 2024

Rusya konut tepki

Rusya konut tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde 2 bin 500 yeni konut inşasını onaylamasına yasa dışı olarak belirtti.

Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı! İlk tercihleri arasında Rusya geliyor

Türk yatırımcılar gayrimenkul yatırımı için yurt dışına yönelmeye başladı. İlk tercihleri arasında ise Rusya yer alıyor.

10 bin futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan konut projesi oldu!

İstanbul’da askeri alanların imara açılmasına tepki gösteren CHP'li Yankı Bağcıoğlu, 10 bin futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanın konut projesine çevrildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı dip yaptı! Rusların tercihi artık Antalya değil Dubai!

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber bu 2 ülkeden göç sonrası Antalya ve İstanbul'da rekor kıran yabancılara konut satışı, 2024'ün ilk 6 aylık döneminde yüzde 45 düşerken, yabancıların tercihi Antalya değil Dubai oldu. 

Kira zamlarına tepki büyüyor! Kiracılar ev bulma konusunda dertli!

Eski Başbakanlık Engelliler Danışmanı Mustafa Yılmaz, Körfezkent 3. Etap’ta oturduğu evin kirasını 25 bin TL'ye çıkartan konut  sahibine isyan etti ve fahiş kiralara tepki gösterdi. İşte detaylar...

Üsküdar Belediyesi milyonluk konut ve arsaları satışa çıkardı, eski başkan Hilmi Türkmen'den tepki gecikmedi!

Üsküdar Belediyesi milyonluk konut ve arsaları satışa çıkarırken, belediye eski başkanı Hilmi Türkmen de söz konusu satışları resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak ifşa etti.

Konutta vergilerin artırılmasına sektörden büyük tepki! Bu uygulama inşaat sektörünü bitirir!

Vergi reformu taslağında, konut sahipleri ile konutu yatırım aracı olarak kullananların daha fazla vergi ödemelerine yol açacak düzenlemelerle ilgili sektörden sert tepki geldi. 

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Ekonomist Atilla Yeşilada 'Konuta yatırım yapan binlerce kerizin acısı artmasın' dedi! Ev sahiplerinden tepki geldi!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut yatırımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu, söz konusu paylaşıma ev sahiplerinden tepki gecikmedi. İşte Yeşilada'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

TOKİ'nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL'lik konut ihalesi tepki çekti!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Hatay, Osmaniye ve Malatya’da konut yapımı için dört farklı ihaleye çıktı. Toplam bedeli 7 milyar 172 milyon TL olan ihaleler tartışma yarattı.

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Rusya konut tepki Haberi

Rusya konut tepki

Rusya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde 2 bin 500 yeni konut inşasını onaylamasını yasa dışı olarak nitelendirdi.


Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yeni konut inşa planlarından derin endişe duyulduğu belirtilerek, "Uluslararası hukuk kuralları gereğince İsrail'in bu kararı yasa dışıdır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2334 nolu kararında bu durum teyit edilerek, İsrail'in inşa kararlarının hukuki karşılığı olmadığı ve Ortadoğu'da kalıcı barışın kurulmasının önünde engel teşkil ettiği belirtilmiştir." ifadeleri yer aldı. 


Açıklamada, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki inşaatların durdurulması çağrısında...