05 / 05 / 2024

rusya moskova kriz

rusya moskova kriz

Rusya'da ekonomik sıkıntılar maaşları alamayan çalışanların sayısını da artırmaya devam ediyor. Moskova'da son dönemde çok sayıda inşaat şirketinin maaş ödemelerini geciktirdiğine dikkat çekiliyor.

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Enerji ve mali kriz tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu krizi ikliminde Karadağ ve Kuzey Makedonya, İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’ndan maliyetlerin artması nedeniyle çekildi.

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Borsası hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisine yaptırım uygulayan ülkelerin para birimlerine olan bağımlılığını kesmeye çalıştığı söyledi. Bunun için borsa işlemlerini garanti altında tutmak için doların teminat olarak kullanılmasını yasaklayacağını söyledi. İşte detaylar..

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

Renault'dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

Fransız otomotiv devlerinden olan Renault, Rusya'ya yaptığı otomobil ihracatını durdurmuştu ve Rusya'dan sonra Moskova'daki fabrikasında da üretimi durduracağını açıklamıştı. Ancak Renault, tekrardan üretime başlayacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Moskova'da konut fiyatları yüzde 30 düşebilir!

Rusya'da Merkez Bankası'nın faiz kararını yükseltmesinin ardından konut fiyatlarına rağbet yaşanmıştı. Uzmanlar Rusya Moskova'da konut fiyatlarının düşüşe geçeceğini öngörüyor.

rusya moskova kriz Haberi

rusya moskova kriz

Rusya'da ekonomik sıkıntılar maaşları alamayan çalışanların sayısını da artırmaya devam ediyor. 

Moskova'da son dönemde çok sayıda inşaat şirketinin maaş ödemelerini geciktirdiğine dikkat çekiliyor. 

Maaşları ödeyemediğini itiraf eden çoğu şirket, bunun gerekçesi olarak kredilere erişimin zorlaşmasını ve iş hacminin azalmasını gösteriyor. Moskova Belediyesi İmar Politikası Dairesi Müdür Yardımcısı Sergey Degtyarev, "Moskovskaya Prespektiva' gazetesine yaptığı açıklamada, Glavmosstory, MCM-5, SU-155, Transstroy, Dormost, Mosmetrostroy gibi şirketlerin çalışanlarının maaşlarını ödeyemedikleri bilgisini verdi. 


Yeni Söz...