07 / 05 / 2024

rusya yolcu uçakları 2014

rusya yolcu uçakları 2014

Rusya'nın sivil havacılık filosunda yer alan yabancı şirket üretimi uçakların yerli uçaklarla değiştirilmesi yönünde çalışma başlatan Rus hükümeti, yeni nesil bir yolcu uçağı yapılması için "İrkut" firmasını görevlendirdi.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı 5 no.lu apron bölgesinde bulunan hangar mahallini, uçakların konaklaması ve depolama alanı şeklinde kullanılmak üzere kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Türk Hava Yolları, 600'e yakın Uçak siparişi vermeyi planlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yakın gelecekte büyük bir uçak siparişi vereceğini açıkladı. Bolat, yaklaşık 600 uçak siparişi vermeyi planladıklarını belirtirken, bu siparişlerin 200'ü geniş gövdeli, 400'ü ise dar gövdeli uçaklar olacak.

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Dev şirket, 30 milyar dolarlık ihaleyi kaptı

Pentagon, Cuma günü yaptığı açıklamada Lockheed Martin firmasına F-35 uçakları için 7.8 milyar dolarlık bir sözleşme değişikliği ihalesi hakkını verdiğini açıkladı.

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

ASELSAN, yeni nesil cenk uçakları için hedefleme sistemi geliştirecek

Alınan bilgiye göre, ASELSAN, hava platformuna entegre edilen elektro-optik sistemlerin geliştirilmesine ve üretimine 1990'larda başladı. ASELSAN ürün gamındaki hava elektro-optik sistemlerden CATS ve ASELPOD yüksek adetlerle seri üretim rakamlarına ulaştı ve bunlar sahada aktif olarak kullanılıyor.

İflas eden Onur Air’in uçağı satışa çıktı! İşte fiyatı!

Borçlarını ödeyemediği için iflas eden Onur Air’in A321 modelindeki yolcu uçağı 80 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

SGK'dan satılık yolcu uçağı!

Borçlarını tahsil edemeyince Onur Air'e ait yolcu uçağını haczeden Sosyal Güvenlik Kurumu 26 Ekim'de ihaleye çıkıyor.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Rusya'ya yaptırım sonrası vatandaş zor durumda!

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonrasında Rusya'ya uygulanan yaptırımlar vatandaşları zor durumda bıraktı.  Andrey isimli vatandaş, "Rusya'dan şu anda ayrılabilseydim, ayrılırdım. Ama işimi bırakamam," açıklamasında bulundu. İşte yaptırımlar sonrası Rusya'nın son durumu...

rusya yolcu uçakları 2014 Haberi

rusya yolcu uçakları 2014


Rusya'nın sivil havacılık filosunda yer alan yabancı şirket üretimi uçakların yerli uçaklarla değiştirilmesi yönünde çalışma başlatan Rus hükümeti, yeni nesil bir yolcu uçağı yapılması için "İrkut" firmasını görevlendirdi.


Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, yeni nesil Rus yolcu uçağının yapımı için "İrkut" firmasına devlet kredisi verilmesi için kararname imzaladı.


Medvedev'in imzaladığı kararname gereği, yeni uçağın yapımı için firmaya devlet bankasından 10 yıllığına 400 milyon dolarlık kredi sağlandı. 


MS-21 ismi verilen yeni uçağın ilk örneğinin 2016 yılında üretilmesi, 2020 yılında ise seri üretime geçilmesi...