08 / 05 / 2024

rusyanın yaptırımları türk inşaat sektörünü etkiliyor mu

rusyanın yaptırımları türk inşaat sektörünü etkiliyor mu

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'ye yönelik açıkladığı ekonomik yaptırımlar inşaat sektöründe alternatif pazarları gündeme getirdi.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Tarlasına traktör alacak çiftçiler müjde! Türk Boğası temmuz ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı!

Tarlasına ve bahçesine traktör almak isteyen çiftçiler temmuz ayı traktör fiyatlarını sorguluyor. Bu kapsamda Türk Boğası lakabı ile tanınan Tümosan Traktör fiyatlarını peş peşe açıkladı. İşte Temmuz 2023 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret zammı için tarih verdi: ''Belli bir noktaya geldik''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma ilgili Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Başkan Atalay, görüşmenin ardından yeni asgari ücret için tarih verdi. İşte detaylar...

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Kamu işçileri zamlı maaşlarını ne zaman alacak? TÜRK-İŞ tek tek açıkladı! 

Kamu işçilerinin zamlı maaşlarını alacağı tarih merakla bekleniyordu. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında tarihi verdi. İşte ayrıntılar...

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime sayılı günler kala YSK’nın seçime ilişkin ilan ettiği kurallar RTÜK tarafından tekrar hatırlatıldı. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı yönünde açıklamalar geldi. 

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı deprem fırsatçılarına göz açtırmayacak! Fırsatçılara ağır yaptırımlar geliyor!

Ticaret Bakanlığı, deprem felaketi sonrası vatandaşların mağduriyetini suistimal ederek ihtiyaç duyulan ürünlere fahiş zam yapanları yakın takibe aldığını ve gerekli yaptırımların yapılacağını açıkladı.

rusyanın yaptırımları türk inşaat sektörünü etkiliyor mu Haberi

rusyanın yaptırımları türk inşaat sektörünü etkiliyor mu

Rusya'nın Türkiye için açıkladığı ekonomik yaptırımların ardından, ticari anlamda kayıpların alternatif pazarlar yoluyla kapatılması öngörülürken, AB ülkeleri başta olmak üzere Afrika, Güney Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinin Türkiye için yeni pazarlar olabileceği belirtiliyor.


Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'ye yönelik açıkladığı ekonomik yaptırımlar, birçok sektörde alternatif pazarları gündeme getirdi. 


Rusya, 1 Ocak 2016 itibarıyla Türkiye'den beyaz et ürünlerinin yanı sıra, domates, soğan, brokoli, karnabahar, salatalık, portakal, elma, armut, çilek, üzüm ve mandalina ithalatını durduracağını açıklamıştı. İthalatı durdurulacak ürünlerin toplam değerinin yıllık bazda 750 milyon doları aşacağı belirtiliyor. Türkiye'nin Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı ise 1 milyar 270 milyon doları buluyor. Başta narenciye olmak üzere bu ürünlerin öncelikle Doğu Avrupa ve Uzakdoğu olmak üzere diğer ülkeler...