29 / 04 / 2024

Saçak seviyesi ne demek

Saçak seviyesi ne demek

Saçak seviyesi ile ilgili esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. Peki, saçak seviyesi nedir?

Saçak seviyesi nedir?

3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan yapı düzenine ait tanımlamalar arasında saçak seviyesi de bulunuyor. Buna göre, saçak seviyesi nedir? Saçak nedir?

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

Eyüpsultan'da 6 bin 500 konutluk yerinde dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

Eyüpsultan'da saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde bulunan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılacak. 

Selim Akın kimdir? Selim Akın ne iş yapıyor?

Selim Akın Akfen GYO Yönetim Kurulu Üyesidir. Selim Akın kimdir? Selim Akın'ın eğitim durumu nedir? Selim Akın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Selim Akın'ın kim olduğu ve Selim Akın'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Rasih Engin Akçakoca kimdir? Rasih Engin Akçakoca ne iş yapar?

Rasih Engin Akçakoca kariyeri ve eğitim durumu nedir? Rasih Engin Akçakoca kimdir? Rasih Engin Akçakoca'nın kim olduğu ve Rasih Engin Akçakoca'nın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu hakkında merak edilenler. Rasih Engin Akçakoca'nın eğitim durumu ve kariyeri ve tüm ayrıntılar...

Fahiş kira artışı nedeniyle sağlık merkezine kilit vuruldu! 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı! 

Kira fiyatlarında uygulanan fahiş rakamlar bu kez Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi'ne vurdu. 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı...

İbrahim Çakır ne zaman ve nerede dünyaya geldi? Hangi okuldan mezun oldu? Şu an ne iş yapıyor?

İbrahim Çakır kimdir? Nereli? Hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda uzmanlaştı? Dagi Giyim’de hangi pozisyonda görev alıyor? İşte İbrahim Çakır ile ilgili merak edilenler...

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

Mustafa AK kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak Yeminli Mali Müşavir Mustafa AK kimdir? Mustafa AK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mustafa AK'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mustafa AK`ın hayatına dair merak edilenler.

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir? Hamdi Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hamdi Akın  Ne iş yapar? Hamdi Akın  Nereli?  İşte Hamdi Akın`ın  yaşamına dair merak edilenler.

Kasko sigortası neleri kapsar? Kasko aracın yüzde kaçını öder? Kasko aracın deprem hasarını karşılar mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük ölçekli depremler pek çok zarara ve hasara neden oldu. Hasar gören illere yardımlar devam ederken, enkaz altında kalan araçların akıbetinin ne olacağı merakla araştırılıyor.

Grundig HD 4880 İyonlu Saç Kurutma Makinesi en ucuz nereden alınır? 2 Mart 2023 fiyat listesi...

İyon özelliği ile elektriklenip kabarmayan, daha parlak ve bakımlı bir görünüm sağlayan Grundig HD 4880 Saç Kurutma Makinesi, saçları yıpratmadan kurutur. Peki Grundig saç kurutma makinesi ne kadar, özellikleri ne? İşte detaylar.

Powertec saç kurutma makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 01 Mart 2023 fiyat listesi

Duş alınca en zevk alınan şey saç kurutmak fön çekmek. E saç kurutma makineniz ne kadar kuvvetliyse saçlarınız o kadar hacme kavuşur. Powertec saç kurutma makinesi ile size destek olmak istedik.  Peki Powertec saç kurutma makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Saçak seviyesi ne demek Haberi

Saçak seviyesi ne demek

Saçak seviyesi, ile ilgili esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. Yönetmelik 1 Ekim itibari ile yürürlükte olacak.


Yönetmelik gereğince binaların son kat tavan döşemesi üst kotu, saçak seviyesi oluyor.


Parselin kot aldığı yolun eğiminden dolayı zemin kat taban kotunun kot alınan noktaya göre en fazla 3.50 metre yükseldiği noktalarda binalarda kademe yapılması mecburi oluyor.


Her kademenin kendi hizasındaki en düşük bordür kotundan itibaren yüksekliği en çok 3.50 metre olmak zorunda oluyor. Kademelendirme, kot aldığı noktaya göre olması gerekli saçak seviyesi dikkate alınarak üst katlarda da yapılıyor.


Kademelendirmede her kademe, cephe boyunca 4.50 metreden aşağı olamaz. Son kademenin 4.50 metreden az olması durumunda bir önceki kademe seviyesine uyuluyor. Ayrıca her kademedeki bina yüksekliği imar planı ile belirlenen saçak seviyesini geçemiyor.


Işıl Seren...