28 / 04 / 2024

sahte ev ilanları

sahte ev ilanları

Özellikle yeni evlenen çiftlerin bir an önce ev bulma beklentisinden yararlanan ‘sanal’ dolandırıcılar internette kol geziyor. İnternete sahte kiralık ev ilanları veren dolandırıcılar şöyle çalışıyor...

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Ticaret Bakanı Bolat Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fiyat etiketi" uygulamasının 1 Ocak 2024 itibari ile başlayacağını duyurdu. Fake hesaplarla sahte kimliklere ilan yayınlamaya cezalar getirdiklerini anımsatan Bakan Bolat, "Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz" dedi.

Sahte ev ilanlarında temizlik: 30 günde yüzde 10'u silindi

Ev ilanları için yapılan düzenleme ve bakanlığın yaptığı denetimlerle verdiği cezalar etkisini göstermeye başladı. İlan sitelerindeki sahte ilanlar bir bir siliniyor...

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.

İnternetten konut ve otomobil ilanlarında yeni dönem! Bunu yapmayanlara tam 100 bin TL ceza!

Konut ve otomotiv piyasasında sahte ilanlar vererek fiyatları artıran kişilere karşı Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) zorunlu hale getirildi. EİDS'ten doğrulama yapmayan kişiler artık internetten ilan veremeyecek. Gerçek dışı bilgi beyan eden kişilere de 100 bin TL'ye kadar para cezası veril

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

Ev alacaklar aman oyuna gelmeyin: Sahte fotoğraflarla olmayan ev ilana koyuluyor! 

İlan platformlarında sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran emlakçılar gündeme gelmeye başladı. Bunları yakın takibe alan Ticaret Bakanlığı, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin liralık idare para cezası uyguladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da ortalama ev kirası yıl sonunda 20 bin TL olacak: Emlak ilanlarına uygulanan cezalar konut sorununu çözer mi?

Konut fiyatlarındaki yükseliş tüm hızıyla sürerken, emlak ilanları için denetimler sıklaştı. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sorunu nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

sahte ev ilanları Haberi

sahte ev ilanları

Tek tek emlakçı dolaşmaya vakit bulamayanlar internetteki emlak sitelerine yöneliyor. Beğendikleri evlerin fotoğraflarını inceleyenler gerek emlakçı, gerekse ev sahibi ile görüşmeler yapıyor.


Bazı dolandırıcılar ise bu sitelerde ‘iyi konumda, uygun fiyatlı’ ev bulma telaşındaki insanları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Kötü niyetli kişiler, internete sahte kiralık ev ilanları vererek güzel evler için ucuz sayılabilecek fiyatlar istiyor.


İlanlara çoğunlukla, bina fotoğrafı yerine ev içinden kareler ekleniyor. Kendilerini arayanlara şehir dışında olduğunu, eve çok talip çıktığını söyleyen dolandırıcı, cep havaleyle hemen kaparo gönderilmesini istiyor.

Evlenme hazırlığı yapan bir çift de internette kiralık ev bakarken dolandırıcılara denk gelmiş. İsimlerini vermek istemeyen çift olayı şöyle anlatıyor:


“İstanbul’da merkezi bir ev arıyorduk. İnternetten biri Dikilitaş’ta, ikincisi Nişantaşı’nda 2 ev beğendik. İlanlarda ‘evin içi yeni, bina yeni’ diye not vardı. Fotoğraflar...