07 / 05 / 2024

sahte sigortalılık

sahte sigortalılık

İşveren ve işçi dâhil olmak üzere binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aman dikkat, emekliliğiniz iptal edilebilir. Emekli maaşları da kesilirken, ödenen ücretler faiziyle geri alınıyor. SGK, 250 binden fazda denetim yaparak, 550 milyon TL ceza kesti.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

Yılın ilk 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık branşının lokomotifi haline geldi. TSS yaptıran sigortalıların sayısı 3 milyon 614 bin kişiye ulaştı.

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

Kadınlarda sigortalılık süresi kaç yıl?

Kadınlarda ve erkeklerde sigortalılık süresi değişmektedir. Peki “Kadınlarda sigortalılık süresi kaç yıl?” İşte araştırılan detaylar!

Sigortacılık sektöründe hangi yatırım hız kazandı? 2023’te 97,9 milyar dolara ulaşacak..

International Data Corporation verilerine göre, 2019'da 37 milyar dolar olan yapay zeka harcamalarının 2023'te 97,9 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Sigortacılık sektöründe ise yapay zeka tabanlı uygulamalar; süreç otomasyonu, sanal asistan, yeni sigortalı gibi alanlarda kullanılıyor.

Altın almayı düşünenlere korkutan uyarı! Piyasada sahte ve düşük ayarlı altın satılıyor

Piyasada son dönemde altına olan talep ve yükselen fiyatlar nedeniyle kuyumcular alıcıları uyardı. Piyasada sahte ve düşük ayarlı altın satılıyor. Çeyrek, gram altın ve bilezikte ayar düşürülüyor. 8 ayarı 14 diye satan var. Pırlanta adı altında sentetik CVD satılıyor.

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar ve Denizli'de ev, arsa ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen toplamda 5 kişi tutuklandı.

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 56'ya ulaştı!

Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaşırken, sigortalılık oranı ise yüzde 56 oldu.

Emlakçılıkta yeni dönem! Yetkisiz emlakçılık sona eriyor!

Emlak sektöründe mağduriyetleri ve kayıt dışılığı bitirecek düzenleme için son günlere girildi. 1 Eylül’den itibaren yetki belgesi bulunmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak. Düzenleme, internetteki sahte ilanları da engelleyecek. Bir taşınmaz için birden fazla ilan verilemeyecek.

Bingöl'de deprem sigortalı konut sayısı Elazığ depremiyle arttı!

Bingöl’de meydana gelen 5.8’lik deprem, hasara yol açtı. Fakat Bingöl'de yaralar hızlı sarılacak. Zira Bingöl’de her dört konuttan üçünün deprem sigortası bulunuyor. Şehirde zaten yüksek olan sigortalılık oranı Elazığ depremiyle daha da arttı

2014 yılında sigortalı konut sayısı 6,8 milyon oldu!

Zorunlu deprem sigortasında, geçen yıl olumlu neticeler elde edildi. Yılın sonu itibarıyla sigortalı konut sayısı 6,8 milyon adet, sigortalılık oranı ise yüzde 39 oldu.

DASK sigortalılık oranı yüzde 37,50!

Türkiye'deki tüm yapılar için yaptırılması zorunlu olan deprem sigortası DASK poliçesinde yürürlükteki poliçe adedi 6.6 milyon olup; DASK sigortalılık oranı ise yüzde 37,50'tur...

sahte sigortalılık Haberi

sahte sigortalılık

Sahte İşyeri ve Sigortalılığın Tespiti Projesi dâhilinde normal şartlarda çalışmayan kişileri sigortalı olarak gösterenler, teker teker tespit ediliyor. Sahte sigortayla emekli olanlar, ortaya çıkarılırken, aylıkları da kesiliyor. Ödenmiş emekli maaşları da varsa sağlık harcamaları faiziyle birlikte geri alınıyor. Bunların dışında cezai yaptırım da uygulanıyor. Bir kişinin 4/1-a (SSK) sigortalı olabilmesi adına bir işverene bağlı şekilde çalışması ya da 4/1-b (Bağ-Kur) kapsamında kendi namına çalışıyor olması gerekir. Herhangi bir işte gerçekte çalışmayanların sigortalı gösterilmesinin, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu yönünden idari yaptırımları, Türk Ceza Kanunu (TCK) bakımından da cezai yaptırımları bulunuyor. Sahte sigorta ile çalıştığı ortaya çıkan kişinin ilk etapta sigortası iptal edilirken, sigortalı gösterilen zamanlar da geçersiz sayılıyor. Ayrıca bu dönemde yatırılan primler de yanıyor…

Sosyal...