03 / 05 / 2024

sakarya deprem çalışmaları 

sakarya deprem çalışmaları 

 AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Sakarya'da devam eden deprem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.

Depremzedeler için istihdam çalışmaları başladı! 'Deprem İstihdam Seferberliği' projesi hayata geçti!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 ili de derinden etkiledi. Bu illerdeki vatandaşlar için istihdam çalışmaları başladı. İşte detaylar!

Sakarya Acil durum Hastanesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Sakarya'da inşa edilecek olan 106 yataklı Acil durum Hastanesi'nin çalışmaları için düğmeye bastı. Hastane için temel atma töreninden önce arazi çalışmaları gerçekleşiyor. 

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.

sakarya deprem çalışmaları  Haberi

sakarya deprem çalışmaları 

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, Komisyon, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Komisyonda, 90'ı aşkın kurum, akademisyen ve STK temsilcisini dinlediklerini aktaran Uncuoğlu, komisyona 45 rapor ve belge, 2 önerge sunulduğunu aktardı. 

Uncuoğlu, 14 uzmanın görevlendirildiği komisyonda, rapor yazımı hazırlıklarının sürdüğünü, komisyon üyelerinin, yerinde inceleme çalışmaları kapsamında gelecek haftadan sonra İzmir ve Elazığ'a gideceğini dile getirdi.

İlköğretim öğrencileri için "afet farkındalığı dersi" önerisi 

Sonrasında ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, "Afete Hazır Sakarya" başlıklı sunum yaptı.

Oktar, 20 Haziran 1943 Hendek, 22 Temmuz 1967 Mudurnu, 17 Ağustos 1999 Marmara depremlerinin, Sakarya'da ağır can ve mal kaybına neden olduğunu anımsattı. 

Kentte kentsel dönüşümde birinci öncelikli olarak tanımlanan...