26 / 07 / 2024

şalt malzeme ihracatı

şalt malzeme ihracatı

Elektrik Üretim ve Dağıtım Ekipmanlarının ihracat performansı ile öne çıkan trafo, jeneratör ve şalt malzemeleri alt ürün sektörü, sürdürülebilir ihracat artış hedefiyle bir araya geldi.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

Beyaz eşyada iç talep yükseldi, ihracat geriledi!

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'ne (TÜRKBESD) göre yılın ilk altı ayında yurt içi satışlar artarken, ihracat azaldı. Başkan Gökhan Sığın, üretimlerinin 33 milyon adet, ihracatlarının 26 milyon adet olduğunu ifade etti.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Beyaz eşya sektörü senenin 9 ayında ihracatını korudu

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) açıklamış olduğu verilerine göre, 2022 yılının dokuz ayında altı ana ürün grubunda ihracat, bir önceki senenin aynı dönemine paralel seyrederken, iç satışlar ise yüzde 5 azaldı. İşte detaylar…

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

Piyasada dolar ve altının ateşini yükselten resesyon korkusu! Merkez Bankaları peşe peşe açıklayacak

Küresel piyasalarda artık korkunun kaynağı enflasyon değil resesyon. Rezerv paranın etkisini artırmak isteyen ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapmasına ksin gözüyle bakılıyor. Öte yandan ABD, Rus altınının ihracatına yasak getirdi. İşte piyasalardaki son dakika gelişmeleri...

Elasas Gayrimenkul Restoran Altın İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elasas Gayrimenkul Restoran Altın İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Halit Almutairi tarafından kuruldu.

Yeni Altınkoç İnşaat Malzemeleri Petrol Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Altınkoç İnşaat Malzemeleri Petrol Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Silivri'de Andrıs Mıezıs tarafından kuruldu.

şalt malzeme ihracatı Haberi

şalt malzeme ihracatı

TET öncülüğünde hayata geçirilen Trafo, Jeneratör ve Şalt Malzemeleri Yurtdışı Pazarlama Takımında sektörün önemli temsilcilerinin yer aldığı 19 firma, hedef pazarlarda ihracatı artırmanın yollarını arayacak.


Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi Tebliği) kapsamında Kablo İletken Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı, Beyaz Eşya Yan Sanayi Yurtdışı Pazarlama Takımı, Yazılım Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımlarını kuran Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği  (TET) son olarak Trafo, Jeneratör ve Şalt Malzemeleri Yurtdışı Pazarlama Takımını faaliyete geçirdi. Alt sektörlerinde çalışmalarını hızlandıran elektrik-elektronik sektörü, 2023 yılındaki Türkiye ihracatına 45 milyar dolar ile katkı sağlamayı hedefliyor.

Elektrik elektronik ihracatından önemli bir pay alan Elektrik Elektronik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları, geçtiğimiz yıl 3 milyar 576 milyon dolar elde etti. Sektörün 2023 yılında 11 milyar 500 milyon dolara ulaşması bekleniyor....